Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

AQUARELA

Særvisning af Victor Kossakovskys storslåede dokumentarfilm Aquarela. Producer Emile Hertling Péronard fortæller om optagelserne af filmens grønlandske scener.

Tirsdag 5. okt 2021 kl. 20

Stille hav, uroligt hav, oprørt hav, voldsomt hav. Og isbjerge, vandfald, orkaner og sne. Vandet kommer i mange former, og det har den russiske mesterinstruktør Viktor Kossakovsky sat sig for at undersøge. Resultatet er et lige så mageløst som storslået billedværk, der tager publikum på en filmisk rejse gennem vandets transformative skønhed og rå kraft, alt imens en lige så spektakulær lydside (stort set uden dialog) underbygger oplevelsen. 

Filmen bevæger sig fra de usikre frosne farvande i Ruslands Bajkalsø til Miami midt i orkanen Irmas hærgen og til Grønlands kælvende gletsjere. Her er ingen forklaringer, blot stærke billeder, der taler for sig selv og unægteligt minder os om, at vi mennesker på ingen måde kan styre den voldsomme kraft og lunefulde vilje, der lurer i klodens mest dyrebare element, vandet. 

Ekstravisning
Under sidste års festival kunne vi desværre ikke få plads til en ekstravisning af Aquarela og lovede i stedet at vise den igen i 2021. Det gør vi, og heldigvis kan filmens grønlandske co-producer fra Anorak Film, Emile Hertling Péronard, stille op igen og fortælle om tilblivelsen af filmens unikke optagelser fra Grønland, som han var med til at forberede og gennemføre. 

ARRANGEMENTET
Filmen (86 min.) har engelske tekster (men stort set ingen dialog). Arrangementet inkluderer samtale og varer ca. 110 min. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid. 

Billetter
60 kr. Onlinesalg 


Nordatlantiske Filmdage 2021

30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat.

 

 

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2021

Nordatlantiske Filmdage 2021