FRIDRIK THÓR FRIDRIKSSON: ARTIST TALK + NATURENS BØRN

Den islandske filmveteran Fridrik Thór Fridriksson fortæller om sin fascinerede karriere og dens tyske forbindelser, før vi viser hans gennembrudsfilm Naturens børn.

Søndag 8. marts 2020 kl. 16.45

Længe før Fridrik Thór Fridriksson markerede sig internationalt som instruktør, var han en markant skikkelse i Islands filmmiljø. F.eks. inviterede han den tyske instruktør Wim Wenders til at åbne Reykjavik Film Festival i 1978. Og Wenders kom ikke blot til landets første filmfestival, men skrev ved samme lejlighed et åbent brev til de islandske politikere og fik sat en islandsk filmfond på den politiske dagsorden. Og i efteråret 1978 blev Islands Filmfond en realitet og begyndte at støtte den filmproduktion, der har markeret Island på alverdens filmfestivaler.

Fridriksson kvitterede senere ved at lade Bruno Ganz gentage sin englerolle fra Wenders film Himlen over Berlin i roadmovien Naturens børn (billedet). Og senere indspillede han dele af filmene Falcons og Niceland i Tyskland. Markante tyske filmnavne som Werner Herzog dukker desuden op, når Fridriksson fortæller om sin karriere og dens tyske forbindelser i en artist talk med filmdagenes Birgir Thor Møller.


Artist talk + Naturens børn

Efter samtalen vises en ny-digitaliseret (forbedret) udgave af Fridrikssons gennembrudsfilm  Naturens børn fra 1991. Den poetiske roadmovie skildrer et pensionistpar, der stikker af fra plejehjemmet i Reykjavik for at vende tilbage til hjemstavnen og atter blive naturens børn.

Filmens smukke fortælling om alderdom, kærlighed og røddernes betydning er universel, men scenariet særdeles islandsk. Og filmen vandt utallige internationale priser og satte både instruktør Fridrik Thór Fridriksson og Island på det filmiske verdenskort.

Ud over de nævnte film kendes Fridrik Thór Fridriksson også for film som Movie Days, Cold Fever, Djævelens Ø, Universets engle og Mamma Gogo.


Arrangementet

Samtalen foregår på engelsk (40 min)
Naturens børn (80 min) vises med engelske tekster.
Arrangementet varer i alt 120 minutter

Billetter
60 kr. Onlinesalg


Nordatlantiske Filmdage 2020: Den tyske forbindelse
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i årets hovedtema: Den tyske forbindelse, der er arrangeret i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og er en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2020

Nordatlantiske Filmdage 2020

Læs mere om årets hovedtema: Den tyske forbindelse

Læs mere om årets hovedtema: Den tyske forbindelse