Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

PAKHUSSTRIK 2019 - udsolgt

Nordatlantisk strikkefestival i hjertet af København

Fredag 6. sept. kl. 17-21
Lørdag 7. sept. kl. 10-17

UDSOLGT

Få masser af inspiration og rig mulighed for at nørde igennem med en række af Nordatlantens førende garnproducenter og strikdesignere, når vi slår dørene op for vores årlige strikkefestival Pakhusstrik. Med oplæg, boder, modeshow, café, workshops og meget mere.

PROGRAM / UDSTILLERE
Mød bl.a. udstillere og medvirkende som Einrúm, Móakot, Qiviut, Fru Zippe, Ístex, Kvíkví, Der var engang/ Bente Lavsen, Glienke Design, Þingborg, Prjónafjör, Roð kanpper mfl. Programmet opdateres løbende, og vi forbeholder os retten til at foretage ændringer. 

 

FREDAG 6. SEPT 17.00-21.00

Hele aftenen vil der være mulighed for at shoppe garn, opskrifter og finde inspiration hos en række strikkedesignere og garnproducenter.

Caféen er åben hele aftenen, hvor man kan købe suppe og brød, kager og drikkevarer.

17.00 Dørene åbner. Alle deltagere får en velkomstgave ved ankomst.

18.00 Åbning af strikkefestivalen Pakhusstrik 2019.

18.30 Modeshow. På catwalken præsenteres et spændende udpluk af designs fra de forskellige udstillere.

19.00 Hurtig-strikker konkurrence. Hvor hurtigt kan du strikke? Vi sørger for garn og pinde - du møder bare op med et stort smil på læben. Den, der får strikket flest omgange på 5 minutter har vundet! Deltagelse er gratis. Tilmeld dig på stedet.

19.30 Programændring: OPLÆG Ístex (IS) ”Designer i uldens univers”. Chefdesigner hos Ístex, Védís Jónsdóttir, fortæller om udvikling af opskrifter, samt arbejdet med farvesammensætning. Aflyst: Oplæg ved Ragnhild H. Højgaard, tekstildesigner. Om nytænkning i brugen af færøsk uld.

21.00 Dørene lukker

LØRDAG 7. SEPT 10.00-17.00

Hele dagen vil der være mulighed for at shoppe garn, opskrifter og finde inspiration hos en række strikkedesignere og garnproducenter.

Caféen er åben hele dagen, hvor man kan købe diverse lækkerier til frokost eller noget til den søde tand samt kaffe og andre drikkevarer. 

10.00 Dørene åbner. Alle deltagere får en velkomstgave ved ankomst.

10.30 OPLÆG Einrúm (IS). "Når ens kone strikker." Steffan Iwersen udgør den mindre kendte halvdel af Einrúm, men sammen har ægteparret Steffan Iwersen og Kristín Brynja Gunnarsdóttir udviklet det meget smukke Einrúm garn, der er en blanding af islandsk uld og thaisilke.

11.15 OPLÆG Kvíkví (IS). Anna Dröfn og Sigrún er fårebønder i Sydvest Island. ”Det pure opspind – om processen fra uspundne fibre til det færdigstrikkede produkt.”

12.15 OPLÆG Glienke Design (DK/FO). ”Færøerne – moderne & traditionel strik.” Et kig på fårene, historien og det moderne strik på øerne.

13.15 OPLÆG Þingborg (IS). ”Thingborg Wool Shop, quality over quantity". Oplæg på engelsk om en spændende sammenslutning islandske uldentusiaster.

14.30 OPLÆG Qiviut (GL). ”Fra vildt dyr til færdigt produkt”. Mia Chemnitz fortæller om den fantastisk moskusuld, om det store arbejde der ligger i indsamling og forarbejdning, samt om uldens helt særlige kvaliteter. Her er der sandt at sige noget ret enestående på færd, som man fornemmer når man læser om den besværlige proces her.

15.45 OPLÆG Ístex (IS) ”Designer i uldens univers”. Chefdesigner hos Ístex, Védís Jónsdóttir, fortæller om udvikling af opskrifter, samt arbejdet med farvesammensætning.

17.00 Dørene lukker. 

SPECIELLE WORKSHOPS 
Der er kun få pladser til følgende workshops, som ud over festivalbillet kræver særlig tillægsbillet:

Fredag 6. september - AFLYST!
OBS:
Workshop i "Vikingespind" AFLYST!

Lørdag 7. september
11.00-12.00 ”Klip op i strik - uden en symaskine" ved Dagmar Þórisdóttir. Max 12 deltagere. Pris: 100 krKøb din tillægsbillet her (UDSOLGT).

13.00-14.00 ”Marjunarstrik” ved Elspa Petersen. Marjunarstrik, også kaldet Gjáar-strik, er en gammel strikketeknik. Den er på niveau med kunststrik - der strikkes i rækker, frem og tilbage. Denne strikketeknik bliver mest brugt til at strikke tørklæder og huer, men kan selvfølgelig også bruges til at strikke andre brugsting. Medbring strikkepinde, forskellige farver og grovheder af garn, papir og blyant/pen. Max 12 deltagere. Pris: 150 kr. Køb din tillægsbillet her (UDSOLGT)

15.00-16.00 ”Klip op i strik - uden en symaskine" ved Dagmar Þórisdóttir. Max 12 deltagere. Pris 100 kr. Køb din tillægsbillet her.


OBS: Lørdag vil der også være mulighed for at lære at strikke ”på færøsk” ved Elspa Petersen, der afholder åbne workshops (gratis) kl. 11-12 og kl. 15-16 i den store sal.

FESTIVALBILLET
Entré 180 kr. Billetten giver adgang til begge dage, og der kan ikke købes billet til en enkelt dag.

Alle deltagere får velkomstgave fra Ístex ved indgangen.

Køb din festivalbillet her

Nordatlantens venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

 

Køb din festivalbillet her - udsolgt

Køb din festivalbillet her - udsolgt

Følg også med på facebook

Følg også med på facebook