Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Oplev Small Time Giants, Nina, Da Bartali Crew, Ulf Fleischer og Nick Ørbæk på Nordatlantens Brygge, når vi under SPOT-festivalen samarbejder med Nukiga om at præsentere:

Spot On Greenland

Lørdag den 12. maj 2018 kl. 18

Minusgrader, isolation og en natur af en anden verden giver gode vilkår for musikken. Grønlands spændende alternative musikscene oplever i disse år en stigende international opmærksomhed. Og du kan se frem til en aften, hvor hele fem aktuelle navne giver deres unikke bud på grønlandsk musik anno 2018. 

Small Time Giants (indie/rock)
Small Time Giants spiller kontrastfuld og emotionel postrock, og ved en række anmelderroste koncerter i både ind- og udland har de vist sig som et band, der indtager scenen med både sjæl og en god portion uforudsigelighed, Bandet består af tre grønlændere og en nordjyde, der alle har en stor forkærlighed for at lave autentisk og identitetssporet musik. Bandet fungerer som et musikalsk kollektiv og valgte at flytte fra Sydgrønland til Danmark for at følge drømmen om at få musikken videre ud i verden. Musikalsk blandes post-rock med skæve toner, akustiske og elektroniske trommer samt en række samples, der er optaget i Grønland. Det musikalske udtryk fremstår dermed unikt og navigerer respektfuldt mellem et folks fortid og fremtid. Small Time Giants spillede i 2017 til den anerkendte musikfestival SXSW i Texas og har senest leveret temasangen til Arctic Winter Games i Nuuk.

NINA (elektro/pop)
Nina (Kreutzmann Jørgensen) er en af Grønlands mest populære sangerinder. I november 2016 udgav hun albummet Hun står i Nordenvind, hvor hun selv har stået for den primære sangskrivning i samarbejde med forskellige co-writers. Albummet udkom sammen med en novellesamling og er samtidig den første dansksprogede udgivelse af en grønlandsk kunstner i nyere tid. Sangene såvel som novellerne kredser om hverdagslivet, som det ser ud i de nordiske lande. Samlet set udgør fortællingerne en mosaik, der kredser om nordisk identitet og især kvinder, der møder udfordringer i tilværelsen. NINA har det seneste år optrådt ved bl.a. DRs Julehilsen til Grønland og Grønland i Tivoli.

Da Bartali Crew (electro/house/hiphop/ambient)
Da Bartali Crew er en elektronisk trio, der er gået fra Nuuks undergrundsscene til at være et af de mest populære live acts i Grønland, hvor de kombinerer samples med elektroniske trommer og el-guitar. Da Bartali Crew blev stiftet i 2012 af Hans-Ole Amossen. Musikken er inspirerede af bl.a. Daft Punk, Puppetmastaz, Portishead og Mcmash Clan, men også grønlandske kolleger som Mariina og Ole Kristiansen. Da Bartali Crew har skabt en helt nyt udtryk med electro house, hip hop og ambient som udgangspunkt. Da Bartali Crew har endnu ikke nogen udgivelse på markedet, men deres livevideoer streames i stor stil. Eksempelvis er sangen ”DBC” blevet set mere end 120.000 gange på YouTube.

Nick Ørbæk (rock/pop)
På trods af sine unge alder er 22-årige Nick Ørbæk allerede et kendt ansigt på den grønlandske musikscene, hvor han har været backingmusiker for flere grønlandske artister. Hans debutalbum ”Saappara” udkom i februar og har høstet gode anmeldelser. På albummet underbygges Nick Ørbæks klare stemme og fængende sange af flotte arrangementer og et frugtbart samarbejde med den svenske producer Jacob C. Andersson. Resultatet er farverig musik, der byder på masser af nytænkning - og som unægteligt har en stor fremtid foran sig. Albummet har allerede sendt ham på hans første Grønlandsturne som solist, og nu er han klar til udlandet, hvor han bl.a. kan opleves på Spot-festivalen.

Ulf Fleischer (akustisk)
Ulf Fleischer er født i Qullissat og en af Grønlands mest kendte sangere. Han er en mand af lille fysik med en sjældent stor sangstemme og en unik evne til at skrive tekster, der fænger og rammer bredt. Han står bag en lang række grønlandske evergreens og sange som ”Neriuut”, ”Paarisa”, ”Takorluulertuarpagit” og ”Issiaannarusunngilanga” har gjort ham til en væsentlig bidragsyder til den grønlandsk sangskat.

Spot On Greenland
Under årets SPOT-festival sættes der fokus på den grønlandske musikscene ved særlige koncerter i Århus, Ålborg, Odense og København, der alle er arrangeret i samarbejde med Nukiga. Koncerten i København er ydermere arrangeret i samarbejde med Nordatlantens Brygge,hvor den afholdes 12. maj, og vi ser frem til en storslået aften med hele fem topnavne fra Grønlands sprudlende musikscene.

BILLETTER
Forsalg: 100 kr.
Dørsalg: 150 kr.

Onlinebilletsalg 

Billetsalg

Billetsalg

Nukiga

Nukiga

Spotfestivalen

Spotfestivalen