Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Sagatid.dk er skabt for at bringe sagaerne og deres univers i dialog med nutidens læsere, og portalen egner sig både til undervisningsbrug i gymnasiet og til enhver, der interesserer sig for sagaerne (foto: Einar Gudsteinsson).

Åbning af Sagatid.dk

Mød forfatterne Christian Dorph og Dy Plambeck, lektor Annette Lassen og redaktør Henrik Poulsen, når vi markerer åbningen af den nye portal Sagatid.dk, der formidler sagaerne og bringer dem i dialog med nutiden. 

Tirsdag 12. juni kl. 19.30 - UDSOLGT

Islændingesagaerne er Nordens største bidrag til verdenslitteraturen. I 2015 udkom en nyoversættelse, så de kan læses på et mundret dansk, og nu åbner en ny formidlingsportal, der bringer sagaerne i dialog med nutiden.

På Sagatid.dk har 18 nordiske forfattere udfordret udvalgte afsnit fra sagaerne for at give deres bud på, hvordan de vedkommer os i dag. Desuden har en række velkendte fotografer skildret de steder, hvor sagaerne udspiller sig, og samlet set er sagatid.dk et inspirerende litterært univers på nettet, hvor man kan gå på opdagelse i sagaerne og deres verden gennem nutidens optik.

Sagatid.dk åbnes og præsenteres officielt denne aften. 

Arrangementet
Redaktkør Henrik Poulsen fortæller om ideen med sagatid.dk, før Annette Lassen fortæller om sagaerne som litteratur. Derefter vil forfatterne Christian Dorph og Dy Plambeck, der begge har bidraget med nyskrevne tekster, fortælle om arbejdet med at omforme stoffet i de oprindelige sagaer til moderne litteratur.

Programmet varer 90 minutter og derpå byder Islands Ambassade på en forfriskning.

Entré: 60 kr.
Onlinebilletsalg

 

Om de medvirkende
Henrik Poulsen er hovedredaktør på Sagatid.dk, og Annette Lassen er lektor på Københavns Universitet, Den Arnamagnæanske Samling, og bl.a. redaktør på nyoversættelsen af islændingesagaerne og oldtidssagaerne. Christian Dorph er en dansk poet og forfatter, født 1966, som i de senere år især har markeret sig med krimier, som han skriver med makkeren Simon Pasternak. Forfatter Dy Plambeck, født 1980, debuterede og brød igennem med Buresø-fortællinger i 2005 og skriver romaner, der er kendetegnet ved en høj grad af realisme og originalitet.

Sagatid.dk er støttet af Augustinusfonden, Undervisningsministeriet, Politikens Fond, Letterstedtska förening, Grønlandsfonden Lions Danmark samt Konsul George Jorck og Hustru  Emma Jorck's Fond. Sagatid.dk er produceret af Henrik Poulsen I/S - Medier og Læring. Gyldendal Uddannelse medvirker i en videreformidling af sitet.

Åbningen af sagatid.dk er arrangeret i samarbejde med Islands Ambassade i København i anledning af Islands 100-års suverænitetsjubilæum.

 

Billetsalg - udsolgt

Billetsalg - udsolgt

Flere sagaaftener

Flere sagaaftener

Læs mere om Islands 100-års suverænitets-jubilæum

Læs mere om Islands 100-års suverænitets-jubilæum