Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Ph.D.-forsvar ved Aviaja Lyberth Hauptmann
Arktiske mikroorganismer fra is og sne

Tirsdag den 14. marts kl. 13

Eventet består af 45 minutters oplæg om Ph.D.-projektet efterfulgt af en pause på 10-15 minutter. I løbet af pausen kan man beslutte at blive til selve forsvaret, hvor tre eksperter fra hhv. DTU, Aarhus Universitet og Universitetet i Bergen vil stille spørgsmål til afhandlingen. Det er ikke muligt at forlade forsvaret mens det står på. Selve forsvaret kan tage maksimalt to timer.

Om Ph.D.-projektet
Bakterier er så små, at vi ikke kan se dem. Ved hjælp af teknologiske fremskridt er det blevet muligt at ”se” bakterier via deres genetiske materiale, som bliver oversat til informationer på en computer. Takket være computerbaserede metoder kan vi nu undersøge både hvilke og hvor mange bakterier, der findes i forskellige miljøer. Samtidig kan vi også sige noget om, hvad deres funktion er i de forskellige miljøer. Afhandling undersøger via nye computerbaserede metoder bakterier i frosne miljøer i Arktis, herunder sne på Nordpolen, en elv tilknyttet en gletsjer på Diskoøen udfor Grønlands vestkyst og på Grønlands indlandsis.

Forelæsningen vil være på engelsk og selve afhandlingen, der vil blive uddelt, vil indeholde en sammenfatning på dansk og grønlandsk.