Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Islandske strikkedage
på Nordatlantens Brygge

Lørdag og søndag den 12.-13. september kl. 11-16.30
Dørene åbner 10.45

Når Nordatlantens Brygge i den kommende weekend åbner dørene, er det for at hylde en vidtforgrenet og sprudlende strikkekultur, der samler generationer og nedbryder geografiske afstande. Lørdag og søndag kommer det historiske pakhus Nordatlantens Brygge på Christianshavn, til at summe af knitrende strikkepinde, og man vil kunne få masser af inspiration og rig mulighed for at nørde igennem med en række af Islands fremmeste strikdesignere.

Islandsk design- og strikkekultur
Afsættet er for andet år i træk Island, der både har en vital strikkekultur, men også er producenter af islandsk lammeuld, der nærmest har kultstatus i strik- og designmiljøer. Den islandske design- og strikkekultur sprudler af energi i disse år, hvor man er respektfuld overfor gamle traditioner og materialer, men også utrolig dygtige til at omsætte dem til nye idéer og inddrage nye teknikker og materialer.

Slow fashion - når tid er en kvalitet
På  Nordatlantens Brygge vil man hele weekenden kunne høre foredrag om opskrifter, materialer, teknikker og garnfarvning, mm., og ikke mindst få lejlighed til bl.a. at købe den eftertragtede islandske lammeuld, der kun produceres og sælges i Island. At strikning tager tid er ingen hemmelighed og er et faktum, der omfavnes af udøverne. Denne weekend fokuserer vi på kærligheden til håndværket, nørdede strikketraditioner og den aktuelle udvikling af naturlige, økologiske materialer.

Begge dage får de første gæster en velkomstgave fra Ístex.


Lørdag 12. september

10.45 Huset åbner
11.00 Stande åbner – café åbner

Foredrag
11.00 Steinunn Birna. Designer, opskrifter til børn*. 
11.30 Ljómalind. Anna Dröfn, Sigrún og Rósa; hækleopskrifter, uld- og kaningarn, fra eget spinderi.
12.00 Anna Kristín Helgadóttir. Designer og strikkebogsforfatter.
13.00 Helen Magnusson. Designer/forfatter. Garn, opskrifter og rejser, bøger. Hjemmeside.*
14.00 Tíbrá. Tíbrá, Bergrós Kjartansdóttir, strikkeopskrifter og strikkekits. Tibra.is.*
15.00 Barahealth. Bjargey Ingólfsdóttir. Bara Health specialiserer sig i puder, der er designet til at reducere stress på muskler og led - den perfekte løsning for ømme strikkemuskler!*

Workshops
12.00-14.30 Strik en sweater af islandsk uld.
Åbent værksted ved Halla Ben.
Medbring garn, strikkepinde samt opskrift – eller køb det på stedet. Det er en forudsætning, at ulden er islandsk. Halla Benediktsdóttir, designer, tekstilærer; facebook / blog / hjemmeside.
14.30-15.30 Tips & tricks v/ designer Anna Kristín Helgadóttir. Lynlås i strikketrøjen. Hvordan? En praktisk introduktion, medbring engen sweater og få hjælp. OBS: IKKE FLERE PLADSER.

Underholdning

15.30-16.30 Cafékoncert.

*) 
Foregår på engelsk

Søndag 13. september

10.45 Huset åbner
11.00 Stande åbner – café åbner

Foredrag
11.30 Móakot, Margrét Halldórsdóttir, strikkeopskrifter.*
12.00 Einrúm, Kristín Brynja Gunnarsdóttir, garn, opskrifter, strikkekits.
13.00 Hespa, Guðrún Bjarnadóttir, Plantefarvet garn.*
14.30 Sigga Eythors - Historier om stærke kvinder i datidens Island

Workshops
12.00-14.30 Strik en sweater af islandsk uld. Åbent værksted ved Halla Ben.
Medbring garn, strikkepinde samt opskrift – eller køb det på stedet. Det er en forudsætning, at ulden er islandsk. Halla Benediktsdóttir, designer, tekstilærer; facebook / blog / hjemmeside.
14.30-15.30 Tips & tricks v/ designer Anna Kristín Helgadóttir. Lynlås i strikketrøjen. Hvordan? En praktisk introduktion, medbring engen sweater og få hjælp (max 12 pers). Deltagere skal registrere sig på asta@bryggen.dk). 

Underholdning
15.30-16.00 Modeshow - fremvisning af modestrik af islandske strikdesignere.

16.30 Slut/

*)
Foregår på engelsk

Andre deltagere/stande - begge dage

Bjargey Ingólfdóttir for Bára Health.
Bara Health specialiserer sig i puder der yder support til belastede muskler. Bara's støttepuder er designet til at understøtte en korrekt kropsholdning, reducere stress på muskler og led og fremme udøvelse af forskellige sysler - den perfekte løsning for ømme strikkemuskler! Udviklingsarbejdet foregår i samarbejde med ergoterapeuter og brugere og der er særlig fokus på et smukt design.

Elin og Hjördís for Roð
Knapper af fiskeskind.
Rod knapper og magneter er et nyt mærke på markedet, der specialerer sig i design og produktion af håndlavede knapper og magneter, fremstillet af fiskeskind. Fiskeskindet, der er et biprodukt af fødevareproduktionen, er garvet og behandlet i Sauðárkrókur, Island, mens knapperne og magneter er lavet i Selfoss, Sydisland.

 

Se indslag fra sidste års islandske strikkedage fra Christianshavns kanal.

Følg os på Facebook

Følg os på Facebook

billetter

billetter

forskelligt praktisk omkring arrangementet

forskelligt praktisk omkring arrangementet