Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Litteratursalon NordOrd

Med Tore Leifer i Selma Lagerlöfs Sverige

DR-værten, kulturjournalisten og forfatteren Tore Leifer gæster vores litteratursalon NordOrd og drøfter sin anmelderroste nyoversættelse og bearbejdning af den svenske nobelprisforfatter Selma Lagerlöfs romanklassiker ”Niels Holgersens forunderlige rejse”.

Onsdag den 7. oktober kl. 20

Selma Lagerlöfs store roman er kendt og elsket af både børn og voksne i hele verden. Oprindelig var den dog blot en bestillingsopgave og skulle udformes som en lærebog i geografi, der kunne indpode svenske skolebørn med fædrelandskærlighed. Beretningen om Niels Holgersen og hans forunderlige rejse blev imidlertid ikke blot et portræt af Sverige, men også en stærk udviklingsroman om at møde kærligheden og blive menneske.

Tore Leifers bearbejdelse af klassikeren har høstet anmelderroser for at vægte den psykologiske side af dannelsesrejsen og samtidig være lydhør for – og ligefrem forelsket i – Selma Lagerlöfs Sverige. Bogen er desuden rigt illustreret af billedkunstneren Helle Frøsig, der med en blanding af tegninger, fotos og collager har skabt et nyt billedunivers til den klassiske fortælling.

Aftensamtale i litteratursalonen Nordord
Tore Leifer samtaler med Birgir Thor Møller og publikum om Selma Lagerlöfs roman og sit arbejde med at oversætte og bearbejde den, og han læser enkelte afsnit fra den. Samtalen forventes at vare ca. en time, og bogen kan købes i vores café, som åbner en time før arrangementet starter.

Billetter
60 kr. Billetsalg via politikenbillet.dk.

billetter

billetter