Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

MFS-event om Færøernes overtagelse af udlændingeområdet

Udlændingeområdet er et stort område med mange forskellige dimensioner, der skal sættes på dagsordenen og diskuteres, før de færøske politikere afgør at overtage området.

Torsdag den 6. november kl. 20
Dørene åbner kl. 19

Debatten på Færøerne har den seneste tid handlet om, hvorvidt færøske myndigheder skal overtage udlændingeområdet. Det vil sige, at de færøske myndigheder selv skal afgøre, hvem får tilladelse til at arbejde, opholde sig, studere og rejse i Færøerne. Dette sker i en tid, hvor der siden den finansielle krise har udviklet sig en bølge af højre-radikalisme i Europa, hvor udlændinge i EU lande bliver beskyldt for at være skyld i velfærdstab, arbejdsløshed og økonomisk nedgang.

Denne aften, vil MFS - den færøske studenterorganisation i Danmark - sætte fokus på den nuværende danske forvaltning af udlændingeområdet på Færøerne. Hvad er status på Færøerne og i resten af Norden, hvilke erfaringer har man gjort sig der og hvordan kan en selvstændig færøsk model for udlændingeområdet kunne se ud? Blandt andet vil vi spørge, hvordan udlændinge bliver modtaget på Færøerne i dag; er der forskel på, hvem man er og hvor man kommer fra, fx. om man er idrætsudøver? De åbne grænser i Europa har ført med sig social dumping, hvilke planer har Færøerne omkring dette? Hvordan vil en færøsk integrationsmodel se ud? Vil en færøsk udlændingelov føre til et mere fleksibelt arbejdsmarked på Færøerne? Vil en færøsk forvaltning af udlændingeområdet have fordele og/eller ulemper for den færøske økonomi? Og vil en overtagelse af udlændingeområdet føre med sig, at Færøerne også vil modtage flygtninge i fremtiden?

Sammen med repræsentanter fra færøske myndigheder, erhvervsliv og politikere vil vi denne aften diskutere de problemstillinger, som Færøerne står overfor i fremtiden i forhold til spørgsmålet om udlændinge på Færøerne.

Læs mere om mfs

Læs mere om mfs