Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

DANMARK SOM KOLONIMAGT I GRØNLAND

I anledning af 75-året for FNs menneskerettighedscharter præsenterer FN-forbundet et fyraftensarrangement med fokus på Grønland i postkolonialt perspektiv

Torsdag 25 januar kl. 17.00*

*Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding (se længere nede). Man kan også komme med på en indledende kolonihistorisk rundvisning (start kl. 16.15 – med særlig tilmelding).


Oplæg, debat og musik

Hør oplæg ved Aki-Matilda Høegh-Dam og Kâlánguak Absalonsen, der belyser forskellige aspekter og konsekvenser af Danmarks ageren i Grønland, før der åbnes op for debat. Arrangementet afsluttes ved sangeren Tûtu.

PROGRAM

17.00 VELKOMST I SALEN
Velkomsttale ved FN-forbundets formand Jens Wandel.

Aki-Matilda Høegh-Dam
Oplæg ved det grønlandske folketingsmedlem for Siumut, Aki-Matilda Høegh-Dam, om de sproglige og kulturelle konsekvenser.

Kâlánguak Absalonsen
Kâlánguak Absalonsen er et af de mange grønlandske børn, der blev adopteret til Danmark. På baggrund af sin roman ”lille” fortæller hun om nogle af de dyrebare ofre, mange af børnene måtte bringe som følge af ideen om en tilsyneladende bedre fremtid væk fra deres hjemland og nære relationer.

Spørgsmål & debat
Ovenstående oplægsholdere besvarer spørgsmål fra salen.

Tûtu
Den grønlandske sanger, musiker og sangskriver Tûtu (aka Gustav Lynge Petrussen) afrunder arrangementet med et par sange.

18.30 Café-tid
Nyd et glas vin eller en kop kaffe i salens café og hils på de øvrige gæster og medvirkende.


TILMELDING
Der findes to billettyper, hhv. med og uden indledende rundvisning. Begge er gratis.

Tilmeld dig med rundvisning (16.15-18.30) her [udsolgt] *

Tilmeld dig uden rundvisning (17.00-18.30) her [stadig pladser]


* 16.15 Kolonihistorisk rundvisning

Kulturformidler Siri Poulsen viser rundt på området ved Nordatlantens Brygge, før arrangementet begynder. Undervejs belyser hun bl.a., hvilke interesser Danmark og danske handelsfolk har haft i Grønland – og kaster sit blik på Grønlands indflydelse i Danmark og ikke mindst omvendt. Begrænset antal pladser (UDSOLGT).


ARRANGØR

Arrangementet præsenteres af FN-forbundets menneskerettighedsudvalg og Københavnskreds. FN-forbundet er en selvstændig non-profit-forening, der ikke er styret af, men samarbejder med FN. Læs mere på fnforbundet.dk

Tilmelding - med rundvisning kl. 16.15 [UDSOLGT]

Tilmelding - med rundvisning kl. 16.15 [UDSOLGT]

Tilmelding (uden rundvisning) [stadig pladser]

Tilmelding (uden rundvisning) [stadig pladser]