Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

GRUPPEPORTRÆT AF SELVET — Hallgrímur Helgason

10. feb—26. maj 2024

På udstillingen Gruppeportræt af selvet viser den islandske maler Hallgrímur Helgason en række værker, der giver det klassiske selvportræt en anden drejning.

I de seneste 3 år har Helgason arbejdet med selvportrættet som en måde at portrættere de mange stemmer eller karakterer, man som moderne menneske kan opleve sit sind befolket af. Der er nogle, der snakker derinde, og de er ikke altid enige.

Her står de side om side: den langsomme, den modige, den kreative, den indebrændte, den, der hellere var blevet i sin seng. Hvert portræt rummer mellem 6 og 16 figurer, samlet som hjernekassens særegne rockband. Hallgrímur Helgasons stil er energisk, overvældende, eklektisk, fabulerende, satirisk og bogstavelig talt farverig.

Udstillingens anden halvdel udgøres af papirarbejder fra serien 4Faced. Disse heftige imaginære portrætter rummer alle 4 ansigter og er en visualisering af den multikommunikerende mennesketype, som samfundet af i dag synes at fordre. Som Helgason selv udtrykker det, kræver det 8 øjne at fungere i verden af i dag.

Hallgrímur Helgason (f. 1959) er kendt og elsket i Danmark som forfatter (senest Tres kilo solskin, 2021). Men han startede sin kunstneriske løbebane som billedkunstner og har hele tiden haft en aktiv dobbeltpraksis. Udstillingen på Nordatlantens Brygge har fokus på nye malerier og papirarbejder, og er den første store præsentation af Helgason i Danmark.

Udstillingen er generøst støttet af Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Fondet for Dansk-Islandsk Samarbejde og Islands Ambassade i Danmark.


 
Se Hallgrímur Helgason fortælle om udstillingen og tankerne bag den

 

Foto øverst: Udsnit af Sixfold Self Portrait with the Ghost of Laxness, 2022

 

 

Læs Kataloget online

Læs Kataloget online

Tag børnene med og få en gratis kunstparlør

Tag børnene med og få en gratis kunstparlør