Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

GRØNLANDSKE ØJEBLIKKE 

Inuuteq Storch / Teit Jørgensen

To fotoudstillinger med fokus på hverdagslivet – nu og før, set indefra og udefra.

11. februar—29. maj 2023

Inuuteq Storch præsenterer et udvalg af sine egne nyeste fotos side om side med fotografier taget af Grønlands første fotograf John Møller (1867-1935). Storchs egne værker fra serien Keepers of the Ocean, er en personlig skildring af livet i Sisimiut, hvor kunstneren selv bor.

I sine billeder har Storch fokus på hverdagslivet såvel som festerne og efterfesterne. Det er de hurtigt fangede øjeblikke – hans generations dagligdag. Inuuteq Storch fotograferer næsten som om, kameraet var en del af hans krop. John Møllers fotografier er opstillede portrætter, bestilt af danske indbyggere i Grønland.

Teit Jørgensen viser et udvalg af sine sort-hvide fotografier fra den vestgrønlandske kulmineby Qullissat. Billederne er taget i forbindelse med optagelserne af dokumentarfilmen Da Myndighederne sagde Stop, som Jørgensen lavede sammen med politiker og digter Aqqaluk Lynge og kunstneren Per Kirkeby i 1972, da Qullissat blev lukket ned og hele befolkningen forflyttet.

Teit Jørgensens fokus er dokumentarfotografens, der fastholder et vidnesbyrd: Hvordan så byen ud, og hvordan var det liv, der blev levet i den, fra børnenes leg til festerne i forsamlingshuset. Fotografierne er tidligere vist i Grønland og vises nu for første gang i Danmark.

Inuuteq Storch (f. 1989) er uddannet fotograf fra Fotoskolen Fatamorgana og International Center of Photography i New York. Han er vokset op i Grønland, og bor og arbejder i Sisimiut. Siden 2009 har han udstillet i Grønland og bl.a. de nordiske lande, New Zealand og USA, og han har udgivet flere fotobøger, senest Keepers of the Ocean (2022) og (John Møllers værker) Mirrored (2021)

Teit Jørgensen (f. 1947) er uddannet fotograf fra Delta Foto og filmfotograf fra Den Danske Filmskole. Han har produceret, filmet og instrueret en lang række film og været stillfotograf på utallige projekter. Han har også udgivet flere fotobøger, senest Da Myndighederne sagde Stop med fotografier taget i Qullissat i 1972, hvor han besøgte Grønland for første gang.


 

Udstillingen er støttet af:

 


 


Foto øverst: Inuuteq Storch og Teit Jørgensen (udsnit)

 

Tag børnene med og få en kunstparlør

Tag børnene med og få en kunstparlør

Kom på omvisning med Teit Jørgensen 27. april kl. 17

Kom på omvisning med Teit Jørgensen 27. april kl. 17

Læs Mette Sandbyes åbningstale

Læs Mette Sandbyes åbningstale