Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

BØLGELAND

Oplev SIIKUs enestående lysværk bølge sig henover kajen foran Nordatlantens Brygge under Copenhagen Light Festival 2023

3.—26. februar kl. 17-22

Et stormfuldt hav i blå toner bølger henover kajen, hvor de menneskehøje bølger skaber en dragende og forunderlig, men også foruroligende atmosfære omkring sig.

Lysværkets kombination af symmetri og organiske former fremstår umiddelbart legende og indbydende. Samtidig fremkalder lysanimationen indimellem uventede lysspil, der synes at varsle en faretruende trussel under den ellers lette og behagende overflade.

I en tid med stigende vandstande åbner Bølgeland dermed også op for en klimakritisk fortolkning, hvilket er en dybt forankret problemstilling i kunstnergruppen SIIKUs praksis.

SIIKU
Værket er lavet af den danskgrønlandske kunstnergruppe SIIKU, hvis navn er inspireret af det grønlandske ord for is (siku), og som består af Rasmus Nielsen (født 1984 i Danmark) og David H. Péronard (født 1981 i Grønland).

Med baggrund i både den analoge og digitale kunstverden har de samarbejdet siden 2017 med det erklærede mål at bruge deres kunst til at skabe solidaritet og empowerment i en tid med klimakrise og stigende global ulighed (læs SIIKU-manifestet på siiku.dk).

SIIKU har fokus på bæredygtighed, og ligesom i gruppens tidligere værker, der bl.a. tæller lysinstallationen Inuit Nutaat på Christianshavns Torv under Copenhagen Light Festival 2019, er der brugt genbrugsmaterialer og energibesparende LED-lys til at skabe værket Bølgeland.

Partnere og støtte
Værket præsenteres af SIIKU i samarbejde med Nordatlantens Brygge og Copenhagen Light Festival 2023 med støtte fra Statens Kunstfond og Christianshavns Lokaludvalg.

 

 

 


 

Læs mere om SIIKU

Læs mere om SIIKU

Copenhagen Light festival 2023

Copenhagen Light festival 2023