Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Erindringens overflade – Harpa Árnadóttir

Den islandske maler Harpa Árnadóttir skaber forunderlige billeder på eksistens og erindring

Udstilling 24. september 2022 —29. januar 2023

På udstillingen Erindringens overflade vises et udvalg af malerier og tegninger fra de seneste ti år af den islandske kunstner Harpa Árnadóttir. Árnadóttirs værker på lærred og papir er eksperimentelle undersøgelser af overflade og transparens. Hun er især kendt for sine påfaldende krakelerede malerier (på islandsk: sprunguverk). Hun har arbejdet på denne serie siden midten af 90´erne. Værkerne er udført med lim og vandopløseligt pigment i flere lag, der danner revner og skaber strukturer på lærredet, som minder om naturlige landskaber. Grundlaget for hendes værker er forholdet mellem maleri og litteratur, mere specifikt tanken om at maleri kan betragtes som visuel poesi.

Om kunstneren
Efter at have afsluttet en litteraturuddannelse ved Islands Universitet, vendte Harpa Árnadóttir (f. 1965, Island) blikket mod billedkunsten, og studerede efterfølgende på Islands Kunstakademi og Konsthögskolan Valand i Göteborg. Hun har udstillet regelmæssigt i Island og i udlandet, hvor hendes værker blandt andet har været med på Göteborg Biennalen (2001), og på Momentum Biennalen i Moss, Norge (2011). Harpa Árnadóttir bor og arbejder i Reykjavík og Stockholm og er repræsenteret af Hverfisgalleri, Island.

Erindringens overflade er Harpa Árnadóttirs første soloudstilling i Danmark.

Udstillingen er kurateret af H.K.Rannversson, kurator og udstillingschef på Nordatlantens Brygge, og støttet af Islands Ambassade i København.

En del af udstillingen vises i Islands Ambassades foyer, Strandgade 89. Åbningstid hverdage fra 9-16.

 

 

Læs kataloget

Læs kataloget