Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Revner i sjælen

25. februar - 30. april 2017

Når kunstnere skaber, gøres det af mange forskellige grunde, nogle tydeligere end andre. For Gukki Nuka Willsen Møller er den kunstneriske virketrang en nødvendighed, der har hjulpet ham gennem en barn- og ungdom, hvor han blev krænket seksuelt. 

Siden jeg var 14 har jeg lavet kunst fordi jeg troede at hver eneste revne i min sjæl kunne fyldes med farver. Gukki Nuka.

Værkerne og udstillingen Revner i sjælen har således et dybt personligt udgangspunkt, og skabelsen af udstillingen har for Gukki været en måde at takle sine oplevelser og overleve på. Udstillingen har imidlertid også et langt bredere sigte. I de første mange år af sin kunstneriske karriere var Gukkis kunst ”privat”, og den keramik som han tidligere arbejde sirligt og perfektionistisk med var kunstværker i sig selv. Men i takt med, at Gukki selv blev mere afklaret med krænkelserne, voksede modet og ønsket om at række ud mod omverdenen, engagere sig i samfundsdebatten og hjælpe andre med lignende traumatiserende oplevelser.

Seksuelle krænkelser af børn og unge er et samfundsmæssigt problem, men emnet er tabubelagt og alt for ofte forbundet med skam og tavshed. Gukki håber, at han i kraft af sin position og sin kunst kan medvirke til at bryde den tavshed, der omgiver krænkelserne.

Udstillingen består af en række selvportrætter, hvor kroppen både er et objekt, et offer og et menneske, der er iscenesat i mareridtsagtige skov- og islandskaber. Værkerne udstråler både enorm sårbarhed og sensibilitet, men også en klaustrofobisk ensomhed og smerte. Med udstillingen tilbyder Gukki generøst publikum et rum, hvor publikum og offentligheden kan diskutere og samtale om temaer og problemer, der kun vanskeligt lader sig håndtere.

Gukki Nuka har skabt alle værkerne til udstillingen med sin smartphone. Hvad der startede som en reel overlevelsesmetode, udviklede sig således til en kunstnerisk strategi og i sidste ende til en stemme i samfundsdebatten.

Rundvisninger
Søndag den 26. februar kl. 15
Søndag den 26. marts kl. 15
Søndag den 23. april kl. 15 

Udstillingen er lavet i et samarbejde med Nuuk Kunstmuseum med støtte fra Grønlands Selvstyre igennem Tips- og Lottomidlerne og Royal Arctic Line.