Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

To stærke kvinder, der stod frem i en kultur domineret af mænd: færøske Ruth Smith og islandske Júlíana Sveinsdóttir

14. november '15 - 10. januar '16

OBS: åben alle dage fra kl. 12-17

I forbindelse med 100-året for at kvinder fik stemmeret i Island, på Færøerne og i Danmark, er Reykjavík Kunstmuseum, Færøernes Kunstmuseum og Nordatlantens Brygge gået sammen om at vise en udstilling med to kvindelige kunstneres værker: islandske Júlíana Sveinsdóttir (1889-1966) og færøske Ruth Smith (1913-1958).

De to billedkunstnere er begge opvokset i barske og forblæste ø-miljøer på henholdsvis Heimaey, Vestmannaøerne og Suðuroy på Færøerne. Begge var de blandt de første professionelle kvindelige kunstnere i deres respektive hjemlande, hvor malerkunsten i begyndelsen af det tyvende århundrede var i sin spæde ungdom. Begge studerede de på Kunstakademiet i København.

De var store skildrere af hjemlandenes natur med en dyb fornemmelse af farvenuancer og naturens vældige magt i den evige kamp mellem land og hav, og selvom de i perioder boede i Danmark, arbejdede de også dér fortrinsvis med øernes landskaber.

Udstillingen giver indblik i disse to kunstneres evner til at fortolke landskab og ikke mindst portrætter af dem selv og deres samtidige. Fælles for dem er deres dyrkelse af selvportrættet, hvor intet gemmes væk, hverken tungsind eller alderdom.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Reykjavík Kunstmuseum,  Listasavn Føroya og støttet af Nordisk Kulturfond.

Kurator: Hrafnhildur Schram.

Støttet af

Støttet af