Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

BÁRÐUR OSKARSSON
Over bord

17. august - 3. november

Oplev den færøske billedkunstner, illustrator og prisvindende børnebogsforfatters groteske og poetiske tegninger.

På udstillingen Over bord vises den færøske billedkunstner, illustrator og prisvindende børnebogsforfatter Bárður Oskarssons (f. 1972) seneste værker.

I sin kunst kredser Oskarsson omkring kroppen og det kropslige, som han med sin streg krænger ud af den fysiske "normaltilstand" og sætter over bord - her både i konkret og i overført betydning.

Persongalleriet er deformeret og forvrænges ofte ud i det groteske.  Hver enkelt figur har givet slip på sig selv - ladet sig dumpe ud over civilisationens ræling - og alskens fortrængninger, dårskaber og selvundertrykkelser har sat sit spor på kroppen som udvækster og ekstra lemmer - eller mangel på samme.

Humoren, underfundigheden og det menneskelige ligger dog og lurer side om side med råheden og væmmelsen. I tegningerne bryder sympatien således frem fra grumheden og absurditeten og åbner for muligheden for et forsonende smil hos beskueren.

Bárður Oskarsson er uddannet på Skolen for Billedkunst og har deltaget i kunstudstillinger på Færøerne og i Danmark. Han har siden 2004 bl.a. udgivet fem børnebøger, hvoraf flere er hædret med nordiske og internationale priser.

 

En del af Copenhagen Art Week.

Læs mere på torgard.dk

Læs mere på torgard.dk