Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

ELINBORG LÜTZEN - den sort-hvide mester

Den færøske billedkunstner Elinborg Lutzen (1919-95) fra Klaksvík har i sin udtryksfulde grafik påvist naturens mytiske kraft.

30. april - 5. september 2010

Elinborg Lützen (1919-1995) var livet igennem optaget af den færøske natur, og de folkelige sagn og eventyrs mytiske og surreale verden. I sine udtryksfulde linoleumstryk fremmanede hun såvel naturens som eventyrenes magiske sjæl med sin rige fantasi og forbilledlige håndtering af linoleum, knive og ikke mindst den sorte farve.

Motiverne er, foruden de færøske sagn og eventyr, færøske landskaber, hverdagsscener og gamle bygdemiljøer, der lever deres dulgte liv i trykkenes sorte nuancer. Hér er naturen beboet af vætter og dværge, trolde og nøkker, og krusningerne på havet og skyernes sorte fingre, der famler over himmelen, er ikke kun grafiske virkninger, men forestillinger om naturens unævnelige kræfter.

Til trods for at Elinborg Lützen nød stor anerkendelse i sin samtid, illustrerede flere sagn- og eventyrbøger, leverede motiver til færøske frimærker, og som den første kvinde modtog Lagtingets årlige hædersgave, havde hun ikke en separatudstilling af sine værker mens hun levede.

Udstillingen omfatter et bredt udvalg af Elinborg Lützens fantasifulde og omfattende produktion.