Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Menu

VED HAVET - AKA HØEGHS LEVENDE KUNST

Spændende formidlingsforløb om den grønlandske kunstner Aka Høegh, der arbejder med naturen, mennesket og ånderne i sin kunst.

16. januar - 14. april

Med materialer som drivtømmer og enebærgrene, perlebroderi og computerdele har Aka Høegh skabt fascinerende og tankevækkende skulpturer til udstillingen Ved havet. Hun ser væsener, symboler og skjulte fortællinger i drivtømmeret, og hun ser det som sin opgave at forløse, levendegøre og bringe dem frem for dagen.

Som mange af hendes værker viser, så er Havet er en afgørende inspirationskilde, men kunstneren bruger også ofte de grønlandske myter som udgangspunkt for sin kunst. Hun anser fortællingerne som evigt aktuelle og relevante i dag. F.eks. fortæller myten om Havets moder, at det er vigtigt ikke at overfiske, og at passe på naturens ressourcer.

Kunstudstilling er rammen for undervisningsforløbet. Dér, blandt kunst, naturmaterialer og myter, sættes scenen for børnene. De skal arbejde med myte-genren, og med brug af udleverede manuskripter, skal de iscenesætte små teaterstykker baseret på myterne og fortælle om, hvordan myternes temaer kan gøre sig gældende i dag.

Forløbet indledes med et oplæg myten som genre, og om Aka Høeghs måde at bruge dem i sin kunst. 

Besøget kan desuden kombineres med genreforløb om myter, sagn, folke- og kunsteventyr. Vi tilpasser gerne jeres besøg efter aftale

Til de yngre børn bruges gruppearbejde og improvisation frem for manuskripter, og fokus vil mere være på mytens tema og fortællingen.

Aldersgruppe: børnehaver, 0.-6. klasse.

Max antal deltagere: 15 børnehavebørn/28 elever
Varighed: 1,5-2 timer
Pris:
Gratis i hele 2013
Periode: 16. januar - 14. april 2013

BOOKING
Booking af besøg samt faglig og pædagogisk rådgivning:
Kontakt Sidsel Bjerregaard Kirk på 3283 3700 eller sidsel@bryggen.dk.

booking

booking

Se katalog

læs mere om udstillingen