Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

KOLONIHISTORISK RUNDVISNING PÅ NORDATLANTENS BRYGGE

Med området omkring Nordatlantens Brygge som omdrejningspunkt, gennemgås en introduktion til dansk kolonihistorie i Grønland – hvad drev danskerne til Grønland, hvilke handelsvarer har danske handelsfolk været interesseret i? I anden halvdel af forløbet spiller eleverne et spil om magtrelationer, baseret på virkelige historiske hændelser.

Hvordan har samfundsstrukturerne mellem Grønland og Danmark ændret sig over tid, og hvad har drevet forandringerne? Lær om grønlandsk indflydelse på Danmark og ikke mindst omvendt i dette forløb på Nordatlantens Brygge. Forløbet starter med en rundvisning i området, som historisk er kaldt ”Grønlands Handels Plads”, og får et indtryk af de fysiske rammer for dele af kolonihistorien, hvilket er en oplagt introduktion til dansk kolonihistorie i Grønland.

Her lærer vi om hvad ”Det Almindelige Handelskompagni” var for et, og hvordan forskellige politiske strømninger over tid har forhandlet magtbalancen mellem de oprindelige folk i Grønland og den danske kolonimagt.

Forskellige kontroversielle historiske fænomener specifikke på grønlandsk-dansk historie, såsom ”Eksperimentbørnene” og ”Spiralkampagnen” gennemgås via et spil som tilbydes i anden halvdel af forløbet.


Målgruppe: gymnasieklasser (1.-3. g)
Varighed: 2 timer

OBS: Forløbet kan tilpasses til udskolingen