Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

KATRIN OTTARSDÓTTIR

Mød romanaktuelle Katrin Ottarsdóttir i litteratursalonen NordOrd, hvor hun drøfter alt fra ungdom og skam til hemmeligheder og frihed i en samtale med Birgir Thor Møller

Torsdag 7. november 2024 kl. 17

I sin sprudlende fortalte og anmelderroste romandebut Pigen i verden skildrede Katrin Ottarsdóttir en pige på sommerbesøg hos sine bedsteforældre i en færøsk bygd i sluttresserne  Og nu udkommer Ottarsdóttirs nyeste og på Færøerne prisbelønnede roman på dansk, Sommeren varer ikke hele året længere (udgives i september på forlaget Jensen & Daglaard).


Sommeren varer ikke hele året længere

Romanen udspiller sig i 1970’ernes Tórshavn, hvor det vigtigste af alt er at holde facaden. Derfor vælger pigen mere eller mindre ubevidst at skjule sin graviditet så længe som overhovedet muligt. Og som en skumfødt, færøsk Venus drøner hun rundt på sin knaldrøde tregears Puch-knallert, alt imens hun spekulerer over mulige udveje.

Sommeren varer ikke hele året længere er en roman om ungdom og voksenskygger, skam, abort, moderskab, nervepiller, hemmeligheder og frihed. Romanen modtog Den færøske Litteraturpris 2023, og den udgives i Danmark i Anya Mathilde Poulsens oversættelse.


Forfattersamtale i NordOrd

Katrin Ottarsdóttir samtaler med litteratursalonens NordOrds Birgir Thor Møller, før hun besvarer spørgsmål fra salen.

Arrangementet varer omtrent 60 minutter. Den nye roman Sommeren varer ikke hele året længere sælges til særpris før og efter samtalen i litteratursalonens café, hvor forfatteren gerne signerer den.

Dørene til salonen åbner 45 minutter før start. Der er unummerede pladser. Kom gerne i god tid.

Entré: 80 kr. Onlinebilletsalg

Katrin Ottarsdóttir
I Danmark er Katrin Ottarsdóttir måske mest kendt som filminstruktør, men hun er også anmelderrost forfatter. Hun debuterede som lyriker i 2012 og har også udgivet noveller, og førnævnte roman Pigen i verden. Ottarsdóttir har et særligt blik for de magiske detaljer, både i tilværelsen og i de miljøer, hvor hendes fortællinger udfoldes, og for hendes nyeste roman, Sommeren varer ikke hele året længere, modtog hun Den færøske Litteraturpris 2023.  

 

Billetsalg

Billetsalg