Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

EINAR MÁR GUÐMUNDSSON

I samarbejde med Islands Ambassade præsenterer vi den romanaktuelle forfatter i vores litteratursalon NordOrd, hvor han fortæller om kriminelle, outsidere og andet godtfolk i samtale med Birgir Thor Møller

Tirsdag 20. august 2024 kl. 17

Einar Már Guðmundsson er en af Islands største nulevende forfattere, og i sit omfattende forfatterskab har han igen og igen udfoldet det islandske folks historie – og altid med både humor og samfundsengagement. Og det gør han også i sin nyeste roman Thi kendes for ret, der bliver i centrum for samtalen i vores litteratursalon NordOrd.

Thi kendes for ret
For tohundrede år siden var der farlige ideer i omløb på Island: Kætterske forestillinger om lighed og retfærdighed. I hemmelighed lagde lyssky personager planer om at lette overklassen for deres økonomiske byrder. Myndighederne var mildt sagt ikke begejstrede for disse forbryderiske tanker, som måtte bekæmpes! Oprøret skulle for enhver pris holdes nede: Find de skyldige, døm dem hårdt og straf dem nådesløst!

Trådene fra Einar Márs roman Islandske forbrydere bliver spundet op i denne selvstændige efterfølger, hvor drømme om frihed tændes og kvæles, og det farverige persongalleri kommer ud af kontrol. Slægtsbånd testes, og århundreder samler sig i øjeblikkes storhed og fald. Sandhed og digtekunst kæmper med løgn og sandhed, ret og vrang væves ind i historiefortællerens net.


Forfattersamtale i NordOrd
Einar Már Guðmundsson samtaler med litteratursalonens NordOrds Birgir Thor Møller, før han besvarer spørgsmål fra salen.

Arrangementet varer omtrent 60 minutter. Den nye roman Thi kendes for ret sælges til særpris før og efter samtalen i litteratursalonens café, hvor forfatteren gerne signerer den.

Dørene til salonen åbner 45 minutter før start. Der er unummerede pladser. Kom gerne i god tid.

Entré: 80 kr. Onlinebilletsalg

Nordatlantens venner
Der er en rabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Einar Már Guðmundsson (f. 1954) debuterede i Island som digter i 1980 og allerede året efter i Danmark med digtsamlingen Frankensteins kup. Han markerede sig derefter i både Island og Danmark som en poetisk og magisk realist med de tre romaner, der samlet udgør ”Reykjaviktrilogien” (1982-86), før han fik sit store internationale gennembrud med Universets engle (1993), der vandt Nordisk Råds Litteraturpris.

Ud over flere digtsamlinger og 15 romaner har han skrevet filmmanuskripter, noveller og ikke mindst essays, der tager den islandske samfundsudvikling under kærlig behandling. Han har vundet adskillige priser, og i 2012 blev han desuden hædret med Det Svenske Akademis nordiske pris, også kaldet "den lille Nobelpris".


Arrangementet præsenteres i samarbejde med Islands Ambassade.

 

 

 

Billetsalg

Billetsalg