Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

BJØRN & LILLE

Kom til forfattersamtale med Iben Mondrup og Kâlànguak Absalonsen i litteratursalonen NordOrd på Christianshavns Bogfestival 2024

Tirsdag 30. april 2024 kl. 20

Med romanen ”Bjørn” har Iben Mondrup afsluttet sin anmelderroste Tabita-trilogi, som handler om bortadoptionen af grønlandske børn og ikke mindst de konsekvenser, det fik for børnene. Et af virkelighedens bortadopterede børn var Kâlańguak Absalonsen, der med romanen ”Lille” fortæller sin smertelig historie, som set gennem den treårige hovedpersons øjne.

Forfattersamtale
Dengang Iben Mondrup var i gang med researchen til sin trilogi, mødte hun Kâlańguak, der blev en af hendes vigtigste kilder. Senere rejste de sammen til Kâlańguaks hjemby Sisimiut og lavede podcasten 'Rejsen til det røde hus'.

De er med andre ord ikke fremmede over for hinanden. Og som forfattere skriver de begge uforglemmelige scener og konfrontationer frem i deres romaner, der samtidig bearbejder adoptionsproblematikken på ganske forskellig baggrund.

Oplev dem i samtale med litteratursalonen NordOrds leder, Birgir Thor Møller.


ARRANGEMENTET
Samtalen varer 60 minutter (inkl. spørgsmål fra salen). Begges bøger sælges før og efter samtalen i litteratursalonens café, hvor forfatteren gerne signerer dem.

Dørene til salonen åbner 45 minuter før arrangementets start. Der er unummerede pladser. Kom gerne i god tid.

Entré: 80 kr. Onlinebilletsalg

MEDVIRKENDE
Kâlánguak er forfatter, foredragsholder og fortaler, der bruger sin personlige historie som bortadopteret barn fra Grønland til at udforske emner som identitetsskabelse, kulturarv, adoption og kampen mod diskrimination og racisme. Gennem hendes bog og podcast, samt hendes arbejde deler hun sin historie og sine erfaringer, og bidrager til en dybere forståelse af komplekse emner.

Iben Mondrup er født i København, men flyttede som 3-årig til Grønland med sin familie. Som 18-årig rejste hun tilbage til Danmark for at gå på Kunstakademiet. Hun debuterede som forfatter i 2009 og fik sit store gennembrud med Godhavn, der i 2014 vandt DR Romanprisen. Iben Mondrup modtog i 2017 Blixenprisen for Karensminde, og hun har senest udgivet den anmelderroste Tabita-trilogi (2020-23).


CHRISTIANSHAVNS BOGFESTIVAL 2024
Arrangementet indgår i Christianshavns Bogfestival, der foregår 15.—30. april forskellige steder i bydelen med Christianshavns Bibliotek som arrangør. Læs mere her.

Festivalens arrangementer på Nordatlantens Brygge præsenteres med støtte fra Christianshavn Lokaludvalg.

 

 

 

Billetsalg

Billetsalg

Christianshavns Bogfestival i NordOrd

Christianshavns Bogfestival i NordOrd