Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

FERNISERING: KULTURMØDER I ARKTIS — inuit & 5. Thule Ekspedition

Kom og deltag i åbningen af formidlingsudstillingen Kulturmøder i Arktis — inuit & 5. Thule Ekspedition på Nordatlantens Brygge og Arktisk Institut.

Fredag 16. juni 2023 kl. 16.00—18.00

I 1921-24 gennemførte en gruppe danskere og grønlændere en rejse fra Grønland, tværs over Canada og Alaska til Tjukotka i Rusland. De mødte menneskene dér, udvekslede viden, myter, ting og sange. Sammen fandt de ud af, at inuit på tværs af denne del af Arktis havde rod i samme sprog, verdensopfattelse og levevis.

I anledning af 100-året for ekspeditionen har Arktisk Institut etableret en udstilling i samarbejde med Nordatlantens Brygge. Samtidig lanceres en undervisningsfilm om samme emne og en bog om 5. Thule Ekspeditions afslutning.


FERNISERINGEN

Kl. 16.00 Åbning af udstilling på Nordatlantens Brygge ved kurator Lisbeth Valgreen og præsentation af undervisningsfilm om 5. Thule Ekspedition ved instruktør Amalie Jeppesen.

Kl. ca. 16.45 Åbning af udstilling på Arktisk Institut ved direktør Anne Mette Randrup Jørgensen og præsentation af bogen Til det yderste. 5. Thule Ekspedition i Rusland ved forhenværende direktør Bent Jensen.

Læs mere om udstillingen her.


Foto øverst: Klar til afrejse fra Point Barrow. Knud Rasmussen, Qaavigarsuaq Miteq og Arnarulunnguaq ved slæden. © Leo Hansen/Arktisk Institut

 

Læs mere om udstillingen

Læs mere om udstillingen