Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

FÆRØSKE RUM I LITTERATUREN

Hvor finder vi Færøerne i nyere litteratur? Bliv klogere på aktuelle tendenser, når vi taler med lektor og forfatter Jógvan Isaksen, og hør både oplæsninger og samtaler med Sissal Kampmann og Rúni Weihe.

Torsdag 20. april 2023 kl. 20

De fleste kender til Færøernes store forfattere, William Heinesen (1900-1991) og Jørgen-Frantz Jacobsen (1900-1938). I de sidste par årtier har også bl.a. Jóanes Nielsen og Tóroddur Poulsen markeret færøsk litteratur i Danmark, og i de senere år har de fået selskab af et stigende antal forfattere og poeter, der enten skriver fra eller om Færøerne.

FÆRØSK LITTERATUR AKTUELT
Vi indleder aftenen med Jógvan Isaksen. Ud over at være produktiv krimiforfatter er han magister i nordisk litteratur og forfatter til Færøsk Litteraturs Historie (hvoraf 1. bind er udkommet).

I en samtale med NordOrds Birgir Thor Møller vil han drøfte, hvordan Færøerne er blevet skildret før og nu i litteraturens verden, og især hvilke tendenser der gør sig gældende aktuelt. Undervejs nævnes eksempler, og en liste med foreslåede bøger vil blive udleveret – til videre inspiration og læselyst.

FÆRØSKE RUM
I anden halvdel af aftenens program skal vi først møde forfatteren Rúni Weihe. I sin anden bog Bølger over det høje græs skildrer han det færøske landskab i en række korte prosatekster, før hovedpersonen drager ud i det på en vandretur. Men hvad er det, han søger, og hvad er det han finder? Rúni Weihe drøfter bogen og læser et par korte uddrag.

Endelig skal vi møde poeten Sissal Kampmann, der vil introducere os for nye digte samt et lille udvalg fra samlingen Søndagsland, der er en nøgtern og melankolsk digtsuite fra bygden Vestmanna (nomineret 2017 til Nordisk Råds Litteraturpris).


Arrangementet

Arrangementet varer 90 minutter. Der er unummerede pladser. Salen åbner 45 minutter før start – med café, bogsalg og efterfølgende signering.

Online billetsalg.

 

MEDVIRKENDE

Jógvan Isaksen er født på Færøerne, magister i nordisk litteratur og lektor emeritus ved Københavns Universitet. Han har skrevet bøger om litteratur og billedkunst samt en lang række færøske krimiromaner, der er udkommet på flere sprog, deriblandt dansk.

Rúni Weihe er født og opvokset på Færøerne, men har rejst verden rundt og er nu bosat i København. Han er uddannet fra Arkitektskolen og Forfatterskolen, og han debuterede i 2015 med romanen Mursejler og har senest udgivet Bølger over det høje græs

Sissal Kampmann debuterede i 2011 med digtsamlingen Ravne flyver lydløst – digte fra opgangen, som hun fik Klaus Rifbjergs debutantpris for. Siden har hun udgivet fire digtsamlinger, der har bekræftet hendes position som en af færøsk lyriks stærke stemmer. Kampmann er desuden direktør for Det Færøske Hus i København.

CHRISTIANSHAVNS BOGFESTIVAL 2023
Arrangementet indgår i Christianshavns Bogfestival, der foregår 17.—23. april forskellige steder i bydelen med Christianshavns Bibliotek som arrangør. Læs mere her.

Festivalens arrangementer på Nordatlantens Brygge præsenteres med støtte fra Christianshavn Lokaludvalg.

 

 

Billetsalg

Billetsalg

Christianshavns Bogfestival 2023

Christianshavns Bogfestival 2023