Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

AUÐUR AVA ÓLAFSDÓTTIR

Den islandske forfatter Auður Ava Ólafsdóttir er aktuel med romanen Eden. I samarbejde med Islands ambassade præsenterer vi hende i samtale med Erik Skyum-Nielsen i vores litteratursalon NordOrd.

Onsdag 23. august 2023 kl. 20 (UDSOLGT)

Sproget er elegant, letflydende og poetisk hos Auður Ava Ólafsdóttir, der skriver om både de største og de mindste ting med sødme, humor og alvor. Eller som hendes islandske forfatterkollega Sjón har sagt det: “Ólafsdóttirs speciale er de små rejser vi foretager for at redde os selv og dem vi holder af. Hun er hjertets fornemste kartograf."

Auður Ava Ólafsdóttirs bøger begejstrer ikke bare forfatterkollegaerne, men også både anmelderne og læserne, som nu kan se frem til en ny roman, oversat til dansk af Erik Skyum-Nielsen.

Eden
Romanen handler om lingvisten Alba, der er opkaldt efter en person i et af Lorcas teaterstykker, fordi hendes mor, en berømt skuespillerinde, var en stor beundrer af den spanske dramatikers værker. Alba køber et stykke jord, hvor der intet vokser, med det formål at plante træer og omdanne en ødemark af sort sand og lava til en paradisisk have. Det er ikke kun naturen der er truet af udslettelse, men også det sære ældgamle sprog, islandsk.

Bogen udforsker sprogets kraft og stiller samtidig påtrængende spørgsmål om menneskets ansvar og hvad det vil sige at være menneske. Den vandt i 2022 Den islandske boghandlerpris, som gives for årets bedste islandske roman, og udkommer på dansk i juni 2023.


Auður Ava Ólafsdóttir

Auður Ava Ólafsdóttir er født i 1958 i Island. Hun er tidligere lektor ved Institut for Kunsthistorie på universitetet i Reykjavik, men er i dag forfatter på fuld tid. Hun romandebuterede i 1998 og har modtaget adskillige priser for sine romaner, der er oversat til flere sprog. På dansk er tidligere udkommet hos forlaget Batzer & Co: Svaner bliver ikke skilt (2016), Aret (vinderen af Nordisk Råds Litteraturpris 2018), Stiklingen (2019), Miss Iceland (2019) og Dyreliv (2021).


Forfattersamtale i NordOrd
Auður Ava Ólafsdóttir samtaler med Erik Skyum-Nielsen om sin nye roman Eden og sit forfatterskab.

Samtalen foregår på dansk.

Arrangementet varer 60 minutter.

Romanen Eden sælges til særpris i litteratursalonens cafe, der åbner 45 minutter før arrangementet starter. Der er unummererede pladser.

Billetter: 80 kr

Onlinebilletsalg (UDSOLGT)


Arrangementet præsenteres i samarbejde med Islands ambassade.

 

 

 

 

Billetsalg (UDSOLGT)

Billetsalg (UDSOLGT)