Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Forvandl din sweater til en ven

Mød op med din gamle sweater – og gå hjem med en ny – når den udstillingsaktuelle tekstildesigner og kunstner Ýrúrarí afholder reparationsworkshop

Søndag 24. september 2023 kl. 13.00-15.00

Den islandske tekstildesigner og kunstner Ýrúrarí giver et generøst indblik i sine arbejdsprocesser og i de teknikker hun bruger, når hun forvandler brugt og opgivet tøj. Du kan deltage i workshoppen, selv om du er nybegynder, og aldrig har haft en nål i hånden. Inden dagen er omme, er du i stand til at kamuflere en træls ketchupplet med et kært filtet ansigt.

Til dig, der har strikkeerfaring, vil der også være noget at hente: Der vil være materiale og værktøj, så du kan lære nye lappeteknikker, hvormed du f.eks. kan forvandle et mølhul til en praktisk lomme eller strikke en hånd, som kan skjule pletter og fejl.


Ýrúrarí
Ýr Jóhannsdóttir har arbejdet under navnet Ýrúrarí siden 2012 og har skabt farverige tekstiler med fokus på strikning. I hendes nyere arbejde har fokus været på upcycling af brugte trøjer, hvor hun både reparerer fejl og forvandler dem til særegne kunstværker. Når et stykke tøj tilføres personlige elementer forøges dels værdi, og det bliver sværere at smide det væk. Ýrúrarí har rejst rundt med sin kreative reparationsworkshop siden 2020, og deler generøst af tilgange og teknikker, så folk selv kan prøve dem af. Få et indblik i workshoppen ved at kigge på Ýrúrarís Instagram (@yrurari).

Ýrúraí er desuden udstillingsaktuel 23. september 2023 til 28. januar 2024 på Nordatlantens Brygge som del af udstillingen Stof til eftertanke (læs mere her).


Arrangementet

Deltagerne opfordres til at medbringe gammelt strik, der trænger til at blive repareret eller fornyet, så de får mest muligt ud af workshoppen.

Aldersgrænse 12+

Pris: 300 kr. Der stilles værktøj og lappemateriale til rådighed og serveres kaffe og småkager

Arrangementet er på engelsk

Onlinebilletsalg (UDSOLGT)

 

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Billetsalg (UDSOLGT)

Billetsalg (UDSOLGT)

Læs om udstillingen og kunstneren her

Læs om udstillingen og kunstneren her