Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

UNGESTEMMER FRA RIGSFÆLLESSKABET

Velkommen til en aften hvor unge fra Grønland, Færøerne, Danmark samt Island fortæller om deres virkelighed, drømme og tanker om fremtiden.

Onsdag 14. september 2022 kl. 19.00

Hvordan oplever unge forholdet mellem Grønland, Færøerne og Danmark i dag? Med udgangspunkt i egne erfaringer vil seks unge fra Grønland, Færøerne og Danmark fortælle om kulturmødet landene imellem; om identitet, sprog, fordomme, hjemve, fællesskab. Derudover vil Ynja fra Island give et eksempel på det kulturelle bånd, der stadig består mellem Island og Danmark næsten 80 år efter Island kappede de sidste formelle bånd.

  • Kl. 19.00: Velkomst v. DUF og præsentation af dagens vært
  • Kl. 19.10: Christian Ulloriaq Jeppesen (GL): Hvad er jeg? Om sprog og identitet i mødet mellem grønlandsk og dansk. Christian bor til daglig i København og arbejder på P3, hvor han bl.a. har lavet podcastserien 'Hvad er jeg' om sin opvækst som dansktalende grønlænder i Nuuk.
  • Kl. 19.15: Magnus K. Durhuus (FO):Livet som ung færing i Danmark: Om færøske fællesskaber i Danmark og båndene mellem Danmark og Færøerne i dag.Magnus er uddannet som korporal ved militærpolitiet i Aalborg. I dag er han førsteårsstuderende i jura ved KU og sidder i bestyrelsen i studenterforeningen MFS
  • Kl. 19.30: Anne Jensdatter (DK): Hvilket billede af Færøerne og Grønland har en helt almindelig ung dansker fået gennem skolen og danske medier? Og hvad gør det mon ved relationen mellem de tre lande?
  • Kl. 19.45: Ynja Mist Aradóttir (IS): Er der stadig et fællesskab næsten 80 år efter de sidste formelle bånd mellem Danmark og Island blev kappet? Hvordan endte Ynjas kunstnerdrøm  med en tilværelse som bageriejer i København? 
  • Kl. 20.00: Pause
  • Kl. 20.15: Sofus Fenger Hove (GL): Psykiske udfordringer fylder en del blandt unge i Grønland. Hvilke konsekvenser har det for dem, at sundhedsvæsenet ikke har kapacitet til at hjælpe alle? Og er det overhoved noget Danmark skal blande sig i? Hvilken rolle kan rigsfællesskabet spille? Sofus er bosiddende i Nuuk og er i dag ungdomsforperson for Samarbejdspartiets Ungdom.
  • Kl. 20.30: Helene Naduk Munck (GL/DK): Fordomme og stereotyper om grønlændere i Danmark. Helene studerer til daglig arktiske og grønlandske studier og er aktiv i foreningen Nalik.
  • Kl. 20:45: Anna Falkenberg (FO):Hvilke bånd er der mellem unge grønlændere og færinger i dag? Hvor tæt samarbejder det nordatlantiske folketingsmedlemmer egentlig?Anna bor i København, hvor hun arbejder for MF'er fra Færøerne Edmund Joensen fra Sambandsflókkurin.
  • Kl. 20.55: Afslutning ved Edmund Joensen, MF'er for Sambandsflókkurin og medskaber af projektet.

     

Dansk Ungdoms Fællesråd

Arrangementet er et kick off-arrangement for et nyt projekt hos DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd, som skal skabe bånd og øge det gensidige kendskab mellem unge i Grønland, Færøerne og Danmark. Læs mere på DUF.dk

 

Praktisk info

Arrangementet varer 2 timer. Dørene åbner kl. 18.15 og det vil være muligt at købe drikkevarer og slik/tørfisk fra landene. Det er gratis at deltage mod tilmelding. Tilmeld dig her

 

 

 

TILMELDING - GRATIS

TILMELDING - GRATIS