Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

PÅ SPORET I NORDEN — med Proust i Danmark, Færøerne og Island  

Deltag i vores 100 års jubilæumsfejring af Marcel Proust og oplev Erik Skyum-Nielsen, Bergur Rönne Moberg, Neal Ashley Conrad og Jens Christian Grøndahl i vores litteratursalon NordOrd 

Torsdag d. 17. november 2022 kl. 20

Vi støder på hans navn overalt, Marcel Proust (1871-1922), også i de nordiske lande, uden helt at vide, hvad han står for. Han er lige så berigende som han er udfordrende. Verdensberømt på at beskrive en madeleinekage som impuls og udløser af en omfattende erindringsåbenbaring, der skænker ham fortiden, barndommen og sit gamle jeg tilbage.

Hans mesterstykke, romanen På sporet af den tabte tid (À la recherche du temps perdu) er efter sigende verdens længste. Den udkom 1913-27 og blev for nylig nyoversat til dansk (2002-14). Og den handler om os alle, på alle planer, forfattet i et sprog, ingen af os har.

PROGRAM
Vi kaster et blik på Marcel Proust med fokus på nogle af de spor han har sat i dansk, færøsk og islandsk litteratur.

Velkomst ved Neal Ashley Conrad, aktuel med Proust-encyklopædien Sandhed og intet andet end sandhed, en genvej til Prousts storværk På sporet af den tabte tid. Derpå oplæg ved Erik Skyum-Nielsen, Islandske spor af På sporet, og Bergur Rönne Moberg om Proust og Heinesen.

Efter en kort pause samtaler Neal Ashley Conrad med forfatteren Jens Christian Grøndahl om Proust som inspirationskilde og om hvad han har at sige os i dag.  


PRAKTISK INFO
Arrangementet varer to timer (inkl. kort pause).

Der er unummererede pladser. Salen og dens café åbner 45 min før start.

Entré: 60 kr.

Onlinebilletsalg

Billetsalg

Billetsalg