Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

MORD I TÓRSHAVN

Den færøske krimiforfatter Jógvan Isaksen er både bog- og tv-aktuel. Mød ham på Christianshavns Bogfestival 2022, hvor han samtaler med Bo Tao Michaëlis i vores litteratursalon NordOrd.

Torsdag 24. marts 2022 kl. 17

Færøerne er ofte blevet kaldt et af verdens mest fredelige samfund. Det har dog ikke afholdt Jógvan Isaksen fra at skrive en lang række anmelderroste krimier, der udfolder alt fra bestialske mordsager til politiske intriger, alt imens de kombinerer stærke miljø- og samfundsskildringer med lige så markante persontegninger.


Tv- og bogaktuel

Den nye tv-serie Trom er optaget på Færøerne og baseret på Jógvan Isaksens krimiserie om journalisten Hannis Martinsson, der spilles af Ulrich Thomsen. Den færøsk-danske serie har tv-premiere i Danmark den 13. februar på Viasat og er allerede solgt til BBC i England.   

Sidst på måneden udkommer desuden i Danmark Arktis, der er den sjette kriminalroman i Isaksens serie om William Hammer og skanseafdelingen, og som udspiller sig på baggrund af de storpolitiske spændinger i regionen.   


Krimisamtale i NordOrd

Oplev krimiforfatteren i samtale med Politikens anmelder og krimiekspert Bo Tao Michaëlis – og hør bl.a. om Isaksens færøske vej ind i krimigenren og dens traditioner. Og om nordic noir, arctic noir og ikke mindst mord i Tórshavn.

Samtalen varer 45 minutter og derefter besvares spørgsmål fra salen. Arrangementet varer i alt 60 minutter.

Jógvan Isaksens nye krimi Arktis sælges til særpris i litteratursalonens cafe, der åbner 45 min før start.


Onlinebilletsalg



Medvirkende 

Jógvan Isaksen (f.1950) er mag.art. i nordisk litteratur, lektor ved Københavns Universitet og forfatter. Isaksen debuterede som krimiforfatter i 1990, og hans to populære serier om journalisten Hannis Martinsson og jurist og jægersoldat William Hammer har gjort ham til en af Færøernes mest populære forfattere. Ud over ti bøger om Hannis Martinsson, seks om William Hammer og to med dem begge har Jógvan Isaksen skrevet tre børnekrimier, en radiokrimi og en række bøger om færøsk litteratur og kunst. Flere af Isaksens krimier er oversat til dansk, islandsk, norsk, tysk og engelsk og flere oversættelser er undervejs. Med udgivelsen af Arktis foreligger den femte bog om William Hammer på dansk, og på tv kan du se Trom, der er baseret på bøgerne om Hannis Martinsson, hvoraf flere er udkommet på dansk. 

Bo Tao Michaëlis (f. 1948) er mag.art. i litteraturvidenskab, gymnasielærer, universitetslærer, anmelder og ikke mindst krimiekspert. Hans forfatterskab inkluderer bl.a. Portræt af småborgeren som privatdetektiv – en analyse af Raymond Chandlers detektivromaner (1978), Århundredets mand – et portræt af Ernest Hemingway (1999) og Verdens 25 bedste kriminalromaner (2001). Bo Tao Michaëlis har desuden bidraget til antologien Lystmord (1984) og været formand for Det Danske Kriminalakademi, og han har anmeldt krimier siden 1990 på Politiken, hvor han er tv- og litteraturanmelder.


 

 

CHRISTIANSHAVNS BOGFESTIVAL 2022
Arrangementet indgår i Christianshavns Bogfestival, der foregår 21.—31. marts forskellige steder i bydelen med Christianshavns Bibliotek som arrangør. Læs mere her.

 

 

 

Billetsalg

Billetsalg

Christianshavns Bogfestival 2022

Christianshavns Bogfestival 2022