Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

HALLGRÍMUR HELGASON – aftensamtale i NordOrd

Hallgrímur Helgason er aktuel med den anmelderroste roman Tres kilo solskin. I samarbejde med Islands Ambassade præsenterer vi den islandske forfatter i samtale med sin danske oversætter Kim Lembek i vores litteratursalon NordOrd

Tirsdag 3. maj 2022 kl. 20

"Skrøne-skælmsk vulkanudbrud af utæmmelig fortælleglæde", skriver Jyllands-posten om Hallgrímur Helgasons nye roman Tres kilo solskin. Og Politiken konstaterer, at ”Helgason fortæller vildt og begejstret” og at ”Kim Lembek oversætter flot og drabeligt”.

I Danmark kendes Hallgrímur Helgason i forvejen for romanerne 101 Reykjavik (2002), Islands forfatter (2006), Stormland (2007), Lejemorderens guide til et smukt hjem (2009), Kvinden ved 1000 grader (2013) og Søsyg i München (2017). Og med sin unikke kombination af sproglig vildskab, humor og vid er han en af Islands mest markante og anerkendte forfattere, der med sin nyeste roman endnu engang betager både anmeldere og læsere.


Tres kilo solskin
I romanen fortælles Islands historie fra en tid, hvor alt foregik på havet i en træbåd, overladt til naturens kræfter, til et samfund, der langsomt men sikkert tager alt det moderne til sig.

Historien fortælles af den unge, forældreløse mand Gestur, der en kort overgang lever i velstand og luksus hos en rig fisker, men som ved et tilfælde ender på en fransk fiskerbåd. Livet ombord er hårdt og umenneskeligt, så efter tre måneder får han fast grund under fødderne igen og slår sig ned i Segulfjord. Og her gør nordmændene deres indtog, lastet med alt det gode. En lys og lykkelig fremtid byder sig til, men uventede udfordringer ligger også på lur. 


Aftensamtale i Nord

Hallgrímur Helgason samtaler med Kim Lembek, før han besvarer spørgsmål fra salen. Arrangementet varer i alt 75 min.

Romanen Tres kilo solskin sælges til særpris i litteratursalonens café i salen, både før og efter arrangementet. Salen åbner 45 min før arrangementets start.


Onlinebilletsalg

 

   

 

 

Arrangementet præsenteres af Nordatlantens Brygges litteratursalon NordOrd i samarbejde med Islands Ambassade.


 

Billetsalg

Billetsalg