Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Einar Már Guðmundsson og Erik Skyum-Nielsen – jubilæumsaften i NordOrd

Vi kaster blikket på højdepunkter fra et omfattende forfatter- og partnerskab, når vi sammen med Islands Ambassade fejrer et 40-årigt samarbejde mellem en af Islands største forfattere og hans danske oversætter.

Torsdag 2. juni 2022 kl. 20 (UDSOLGT)

I oktober udkom Einar Már Guðmundssons roman Islandske forbrydere, både i Island og i Danmark, hvor den også markerede et 40-års jubilæum for samarbejdet mellem den islandske forfatter og hans danske oversætter, Erik Skyum-Nielsen. Og det samarbejde vil vi (blot med en lille corona-forsinkelse) markere med en særlig jubilæumsaften i vores litteratursalon Nordord.  

40-års jubilæum
Einar Már Guðmundsson debuterede i Island som digter i 1980 og allerede året efter i Danmark med digtsamlingen Frankensteins kup. Han markerede sig derefter i både Island og Danmark som en poetisk og magisk realist med de tre romaner, der samlet udgør ”Reykjaviktrilogien” (1982-86), før han fik sit store internationale gennembrud med Universets engle (1993), der vandt Nordisk Råds Litteraturpris.

Ud over flere digtsamlinger og 14 romaner har han skrevet filmmanuskripter, noveller og ikke mindst essays, der tager den islandske samfundsudvikling under kærlig behandling. Han har vundet adskillige priser og i 2012 blev han desuden hædret med Det Svenske Akademis nordiske pris, også kaldet "den lille Nobelpris". Og hele hans forfatterskab findes på dansk, oversat gennem 40 år af lektor, litteraturformidler og ikke mindst oversætter Erik Skyum-Nielsen.

Jubilæumsaften i NordOrd
Vi fejrer Einar Már Guðmundsson og Erik Skyum-Nielsens partnerskab i vores litteratursalon NordOrd, hvor Birgir Thor Møller samtaler med forfatteren og oversætteren om deres litterære samarbejde og nogle af dets højdepunkter.

Arrangementet varer 90 minutter (inkl. kort pause). Derpå byder Islands ambassade på en forfriskning i anledning af jubilæet.


Onlinebilletsalg (UDSOLGT)

Islandske forbrydere sælges til særpris i litteratursalonens café i salen, der åbner 45 minutter før arrangementet begynder.


 

 

Arrangementet præsenteres af Nordatlantens Brygges litteratursalon NordOrd i samarbejde med Islands Ambassade.


 
 

Billetsalg (UDSOLGT)

Billetsalg (UDSOLGT)