Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

København: Islands homohovedstad? 

Før i tiden forlod mange bøsser, lesbiske og andre queer-mennesker Island. Foredrag ved Ásta Kristín Benediktsdóttir

Torsdag 19. august 2021 kl. 17

Den islandske LGBTIQ-bevægelse har i mange henseender været succesfuld i de senere år og gennemgået betydelige forandringer siden 1970’erne. I midten og slutningen af det 20. århundrede var der derimod mange bøsser, lesbiske og andre queer-mennesker, der forlod Island på grund af homofobi, snæversyn og forskellige begrænsninger, der relaterer til Islands lave befolkningstal, og flyttede til storbyer på det europæiske fastland eller i USA.

I dette foredrag vil Ásta Kristín Benediktsdóttir diskutere fortællingen om ”Den store flugt” med særlig fokus på København og de forskellige roller, som Islands tidligere hovedstad har spillet i "seksuelle flygtninges" liv. Hvorfor rejste de, og hvad fandt de? 

Ásta Kristín Benediktsdóttir
Ásta Kristín Benediktsdóttir er postdoc i islandsk samtidslitteratur ved Islands Universitet. Blandt hendes primære forskningsområder er queer-litteratur og -historie, og hun er tidligere Parade Manager ved Reykjavik Pride.


PRAKTISK INFO

Dørene til salen og dens café åbner 45 minutter før start. Der er god plads, unummererede pladser og håndsprit i salen. Kom venligst i god tid.

NB. Foredraget er på engelsk og varer 60 min (inkl. spørgetid).

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Islands ambassade og indgår i Nordatlantiske Regnbuedage. Læs mere på nordatlantens.dk/regnbuedage 

Entré: 60 kr

Onlinebilletsalg


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


 

 

Copenhagen 2021 #YouAreIncluded
Nordatlantiske Regnbuedage 2021 præsenteres i samarbejde med Islands Ambassade, Grønlands Repræsentation, Humanity in Action samt Awake Consulting og i partnerskab med Copenhagen 2021 - WorldPride og EuroGames.

 

 

Billetsalg

Billetsalg

Læs mere om Nordatlantiske Regnbuedage

Læs mere om Nordatlantiske Regnbuedage