Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

POESI UDEN GRÆNSER 2021

Oplæsninger, oplæg og performance. Med Marianne Larsen, Lív Maria Róadóttir Jæger, Shadi Angelina Bazeghi, Jessie Kleemann, Muniam Alfaker, June Dahy, Naja Bjørnsson.

Lørdag 13. november kl. 15

For sjette år i træk præsenterer vi Poesi uden grænser - et tværkulturelt og stemningsfuldt lyrikarrangement, der blander poesi fra forskellige lande i vores litteratursalon NordOrd.

MED OG UDEN ORD
Programmet byder i år på poesi med rødder i Danmark, Færøerne, Grønland, Iran, Irak og Palæstina. Og de medvirkende poeter er Marianne Larsen, Lív Maria Róadóttir Jæger, Shadi Angelina Bazeghi, Jessie Kleemann og Muniam Alfaker,

Vi får også besøg af litteraturformidlerne og oversætterne June Dahy og Naja Bjørnsson, der i år fortæller om og læser eksempler på palæstinensisk poesi. June Dahy med fokus Mahmoud Darwish (1941-2009), hvis digtsamling ’En tilstand af belejring’ udkommer inden længe, og Naja Bjørnsson med fokus på Maya Abu al-Hayat.

Desuden har vi i år et nonverbalt indslag, idet kunstneren og digteren Jessie Kleemann afrunder arrangementet med en performance.

ARRANGEMENTET
Broderparten af oplæsningerne bliver på dansk, og enkelte af digtene læses på både originalsproget og i dansk oversættelse. Arrangementet varer i alt 120 minutter (inkl. pause), og der vil være bogsalg i litteratursalonens café, som åbner en time før det starter.


Entré: 60 kr.
Onlinebilletsalg.


Poesi uden grænser 2021 er arrangeret af Nordatlantens Brygge i samarbejde med Assununu og Det Syriske Kulturinstitut med støtte fra Statens Kunstfond. 

 


    


OM DE MEDVIRKENDE 


Marianne Larsen
er en unik stemme i dansk litteratur og ikke mindst lyrik, der i år kan fejre 50-års forfatterjubilæum med over 40 udgivelser, siden hun debuterede i 1971 med Koncentrationer. Larsen er aktuel med og vil læse op fra den anmelderroste digtsamling den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september (Asger Schnacks Forlag, 2021).

Lív Maria Róadóttir Jæger er færøsk poet, der udgav digtalbummet Mítt navn við hondskrift i 2014 og sin første digtsamling, Hvít sól, i 2015. Hun er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2021 for og vil læse op fra digtsamlingen Jeg skriver på vådt papir (Eg skrivi á vátt pappír), der udkommer i dansk oversættelse ved Erik Skyum-Nielsen (24. sept. 2021 på forlaget Batzer & co).

Shadi Angelina Bazeghi er forfatter og poet med rødder i Iran. Hun er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede i 2015 med den anmelderroste digtsamling Vingeslag på Gyldendal. Hun nu er aktuel med og læser op fra digtsamlingen Flowmatic (Gyldendal, 2020).

Jessie Kleemann er grønlandsk performancekunstner, forfatter og digter, der har optrådt og oplæst i det meste af verden. Hun debuterede som digter med samlingen Tallaat (1997), og hun er aktuel med den flersprogede digtsamling Arkhticos doloros (udkommer 21. sept. på Forlaget Arena). Kleemann har tidligere optrådt med oplæsninger, men i år bliver det med en performance.

Muniam Alfaker er irakisk poet, der kom som flygtning til Danmark i 1986. Er udkommet på talrige sprog og i Danmark især med en række digtsamlinger, siden Sky på flugt udkom som den første i 1988 (hos forlaget Politisk Revy). Er desuden stifter af den dansk-arabiske kultur-sammenslutning Assununu, der i tre årtier har stået for tværkulturel forfatterudveksling.

June Dahy (f. 1953) er oversætter, litterat og studielektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, der aktuelt bl.a. oversætter og formidler arabisk poesi. Det gælder også hendes universitetskollega, Naja Bjørnsson, der er phd-studerende på Lund Universitet og bl.a. en af redaktørerne bag arabisklitteratur.dk. Dahy og Bjørnsson vil sammen fortælle om og læse eksempler på palæstinensisk poesi.

Programmet modereres af Birgir Thor Møller, leder af NordOrd på Nordatlantens Brygge

 

Billetsalg

Billetsalg