Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

KATRIN OTTARSDÓTTIR OG VIGDIS HJORTH

Oplev de romanaktuelle forfattere Katrin Ottarsdóttir og Vigdis Hjorth i to på hinanden følgende samtaler med NordOrds Birgir Thor Møller.

Lørdag 19. juni 2021 kl. 16.00.

Der er lagt op til 90 minutter i familiens skød, når færøske Katrin Ottarsdóttir og norske Vigdis Hjorth samtaler med Birgir Thor Møller om deres nyeste værker. Hos Ottarsdóttir er vi tilbage i 1960´erne hos barnet på besøg i morforældrenes tidslomme i en lille færøsk bygd, hvor alting opleves umiddelbart og for første gang. Hos Hjorth er det den voksne kvinde, der forsøger at komme overens med fortiden gennem at konfrontere sin mor i nutiden, hvilket er noget nær umuligt.

Katrin Ottarsdóttir
I Danmark er Katrin Ottarsdóttir måske mest kendt som filminstruktør, men hun er også anmelderrost forfatter. Hun debuterede som lyriker i 2012 og har også udgivet noveller, og den 14 juni udkommer hendes første roman på dansk, Pigen i verden (der udkom på færøsk i 2020 som Gentan í verðini). Den er en levende fortælling om en lille piges sommerferie i 1960´erne hos morforældrene i et færøsk bygdesamfund. Ottarsdóttir har et særligt blik for de magiske detaljer i et barneliv. I bygden leves det lokale liv, telefonmanden ved alt om alle, og torskehovedmanden har trillebøren fuld af torskehoveder. Men fra radioen fortæller stemmer om krig i Vietnam, og nogle gange lyder der gråd bag lukkede døre.

Vigdis Hjorth
Vigdis Hjorth er kendt og elsket af danske læsere. I 2017 satte hun for alvor gang i den norske debat om autofiktion eller ”virkelighedslitteraturen” med romanen Arv og miljø. I romanen fra 2020 Er mor død (oversat til dansk af Karen Fastrup) træder Vigdis Hjorth endnu engang modigt og insisterende ind i familiens rum af følelser og hensyn, hvor så meget er uudtalt. Romanen er som en terrier, der med Ibsensk nådesløshed bider sig fast i nakken på alt det svære, det skamfulde og pinlige. Romanen er nomineret til Nordisk Råds Pris. At Ibsen har en stor plads i Hjorths hjerte blev også tydeligt med romanen fra 2019. Henrik, hvor hun har kastet sig ud i en gendigtning af skuespillet Hedda Gabler (1890).

Praktisk info
Forfatterne samtaler hver især med NordOrds Birgir Thor Møller, og arrangementet varer i alt 90 min. Der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter, før det starter.

Katrin Ottarsdóttirs samtale er arrangeret i samarbejde med forlaget Lindhardt og Ringhof og Vigdis Hjorths i samarbejde med LiteratureXchange i Århus, og arrangementet indgår i Christianshavns Bogfestival 2021. 

Entré: 60 kr
Onlinebilletsalg


Covid-19
Arrangementet afholdes iht. gældende retningslinjer for kulturarrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden. Husk også dit coronapas. Læs mere.

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

 

Billetsalg

Billetsalg

Christianshavns Bogfestival på Nordatlantens Brygge

Christianshavns Bogfestival på Nordatlantens Brygge

Læs mere om Christianshavns Bogfestival 2021

Læs mere om Christianshavns Bogfestival 2021