Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

HÅRET OG KUNSTEN

Hør om – og se – hvordan man kulturhistorisk set har brugt menneskehår bl.a. til kunstfærdige smykker, når etnolog Inge Christiansen gæster Nordatlantens Brygge.

Torsdag 18.  november 2021 kl. 17.00

Shoplifter / Hrafnhildur Arnardóttirs tidligste værker er udformet i rigtigt menneskehår. Inspirationen til disse værker fandt hun i kulturhistorien, hvor håret har været brugt til mange formål. Menneskehår lader sig nemt omforme, er slidstærkt, mister ikke farven og er meget holdbart. Derfor har man gennem tiden udformet fine smykker kombineret med andre materialer som guld, sølv og træ. Man har lavet parykker og løse krøller samt forstærket vanter og indlægssåler med menneskehår.

Erindringen om et menneske
Hår kan tillægges en særlig personlig betydning, fordi det har været en del af et menneske. En hårlok kan gemmes som et meget personligt minde længe efter, at personen er død eller tidligere omformes til et kunstværk, der kunne hænges på væggen. Godt hjulpet af romantikkens fremkomst blev hårsmykker og hårminder meget moderne i 1800-tallet.  I dag er der fortsat mange, der gemmer en hårlok fra deres barns første år.

Foredraget kommer ind på hårets kulturhistorie og skiftende moder samt om, hvem der fremstillede hårarbejder, hvordan og hvad der blev lavet, hvordan hårarbejderne blev forhandlet og siden brugt.

Inge Christiansen
Inge Christiansen er etnolog og har gennem mange år, både i museums og universitetsregi bekræftet sig med den europæiske kulturhistorie, herunder specifikt modens historie.


BILLETTER & PRAKTISK INFO
Foredraget varer en time, inkl. spørgsmål fra salen. Salen åbner 45 minutter før arrangementet starter.

Billetten giver også adgang til udstillingen.

Entré: 60 kr.
Onlinebilletsalg

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

 

Armbånd af hår, ca. 1880-1900. Foto: Naomi Pimholt, og Digitalt Museum Norge

 

 

BILLETSALG

BILLETSALG

Kom til tre Nervescape-foredrag

Kom til tre Nervescape-foredrag