Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

ERIK SKYUM-NIELSEN om Auður Ava Ólafsdóttir og Gerður Kristný

I samarbejde med Islands Ambassade præsenterer vi lektor, kritiker og oversætter Erik Skyum-Nielsen, der fortæller om de islandske forfattere Auður Ava Ólafsdóttir og Gerður Kristný.

Søndag 20. juni 2021 kl. 13.00

Få er så velbevandrede i Islands litteratur som Erik-Skyum Nielsen. I 2019 udgav han tilmed bogen Islands litterære mirakel, et udvalg af introduktioner til islandske forfattere og deres værker. Skyum-Nielsen er kritiker ved Information, lektor på Københavns Universitet og oversætter af mange islandske forfatterskaber. Og så er han en forrygende fortæller.

Auður Ava Ólafsdóttir
Auður Ava Ólafsdóttir (født 1958) fik Nordisk Råds Litteraturpris i 2018 for romanen Ar. Hun er uddannet kunsthistoriker, og ofte spiller billeder en ikke ubetydelig rolle i hendes romaner. I den seneste roman Miss Island, 2018, oversat til dansk i 2019, handler det mere om at blive til som forfatter, hvilket er aktuelt for kvinden med det vulkanske navn Hekla, som i 60´ernes Island konstant brager ind kønsstereotypier. En stor kvalitet ved Ólafsdóttirs forfatterskab er den humor og lethed, hvormed hun skriver om svære emner.

Gerður Kristný
I 2020 modtog Gerður Kristný (født 1970) den islandske stats Jonas Hallgrimsson-pris for fremragende indsats for det islandske sprog. Det er en stor sproglig nydelse at læse hendes fortællende digtkredse, hvori hun, som med gennembruddet Blodhingst i 2011, gennem fortidens sagaer og fortællinger, taler lige ind i nutiden. Den seneste udgivelse, digtkredsen Sjælemesse, er en hård og stærk varde af ord, rejst for at vi skal huske de kvinder, der endte som voldens og magtens ofre.

Praktisk info
Arrangementet varer i alt 90 minutter. Efter foredraget, der varer ca. 60 minutter, svarer Erik Skyum-Nielsen på spørgsmål fra salen. Der er café og bogsalg i salen, der åbner 45 minutter før det starter. Arrangementet præsenteres i samarbejde med Islands Ambassade og indgår i Christianshavns Bogfestival 2021.

Entré: 60 kr.
Onlinebilletsalg


Covid-19
Arrangementet afholdes iht. gældende retningslinjer for kulturarrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden. Husk også dit coronapas. Læs mere.

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen

 

Billetsalg

Billetsalg

Christianshavns Bogfestival på Nordatlantens Brygge

Christianshavns Bogfestival på Nordatlantens Brygge

Læs mere om Christianshavns Bogfestival 2021

Læs mere om Christianshavns Bogfestival 2021