ANDRIAS HØGENNI: Tre kortfilm + artist talk

I samarbejde med Færøernes Repræsentation i København og det færøske filminstitut Filmshúsið fejrer vi filminstruktør Andrias Høgenni – med visning af hans kortfilmstrilogi, artist talk og reception.

Tirsdag 10. marts 2020 kl. 20

I januar gik Det Danske Filmakademis Robertpris for årets bedste kortfilm til den færøske instruktør Andrias Høgennis film No ill will (Ikki illa meint), der har været et prisvindende festivalhit, siden den fik sin internationale premiere på filmfestivalen i Cannes i 2019.

Med fokus på menneskelig interaktion
Andrias Høgenni har arbejdet med film siden han var 16 år. Han flyttede til Danmark i 2009, hvor at han blev uddannet fra 18Frames i 2013 og Super16 i 2018. Hans afgangsfilm No ill will afsluttede trilogien "Solidaritet", der også indbefatter filmene The Owl (Kom og Dansa, 2014) og Stina Karina (2016). Og han arbejder for tiden på sin første spillefilm, der skal indspilles på Færøerne til sommer.

Tematisk undersøger Andrias Høgennis film de ofte akavede og besværlige interaktioner mellem mennesker, og de gør det med en underspillet humor og psykologisk indsigt i et lavmælt og stilrent filmsprog.

Vi viser hans kortfilmstrilogi og drøfter den med ham, før Færøernes Repræsentation byder på en forfriskning i anledning af Robertprisen.

Arrangementet
Kortfilmene vises med engelske tekster.
Arrangementet inkluderer samtale (på dansk) og varer 80 minutter.
Salen og filmcaféen åbner 45 min før filmvisningen.

Billetter
60 kr. Onlinesalg 


Nordatlantiske Filmdage 2020: Nyt fra Nordatlanten
5.-15. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visningen indgår i serien Nyt fra Nordatlanten. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage

 

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2020

Nordatlantiske Filmdage 2020

Serie: Nyt fra Nordatlanten

Serie: Nyt fra Nordatlanten