Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

GRØNLAND PÅ FILM / KORTFILM OG DEBAT

Se fem kortfilm fra Grønland og mød filmfolkene Aka Hansen og Emile Hertling Péronard, der drøfter aktuelle tendenser i grønlandsk film. 

Lørdag 26. sept. 2020 kl. 14 (UDSOLGT

I de sidste par årtier har en støt voksende gruppe af grønlandske filmskabere markeret sig, både hjemme og internationalt. Samtidig har Grønland tiltrukket udenlandske filmfolk gennem hele filmhistorien og gør det stadig i dag, hvor flere af filmene laves i samarbejde med netop grønlandske filmfolk. 

Og selvfølgelig er det forskellige sider af Grønland og det grønlandske samfund, der optager de forskellige filmskabere. Men hvad er hovedtendenserne i nutidens film og her især dokumentarfilm fra Grønland? Og hvad er det for et Grønland, vi møder i filmene?

Kortfilm og debat
Filmene er Inuk Jørgensens dokumentarfilm Home (8 min, 2018) og Hedtoft (12 min, 2019), Nivi Pedersens Snow (8 min, 2018) og Jens-Christian Lyberth Lennerts fiktionsfilm You Killed Your Dreams (6 min, 2020) og portrætfilm om fotografen Inuuteq Storch With Darkness I Grew Into a Midnight Sun (37 min, 2019)

Gæsterne er Aka Hansen, der er instruktør, producer og leder af filmværkstedet i Nuuk, Filmiliortarfik, og producer Emile Hertling Péronard fra Anorak Film, der bl.a. har produceret Sume – Lyden af en revolution og været co-producent på film som Håbets Ø, Lykkelænder og Aquarela samt stået bag den nye undervisningsportal Levende Grønland.

Moderator er filmdagenes Birgir Thor Møller.


Arrangementet
Kortfilmene vises med engelske tekster.
Arrangementet inkluderer debat (på dansk) og varer 110 minutter.
Salen og filmcaféen åbner 45 min før filmvisningen.

NB. Alle vores arrangementer afholdes iht. gældende retningslinjer og regler for afholdelse af arrangementer med siddepladser. Af samme årsag er der et meget begrænset antal billetter per arrangement. Desuden beder vi jer møde op i god tid og vise hensyn til hinanden.


Billetter
60 kr. Onlinesalg


Nordatlantiske Filmdage 2020
Nordatlantiske Filmdage præsenterer spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i serien Nyt fra Nordatlanten. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage

Billetsalg (UDSOLGT)

Billetsalg (UDSOLGT)

Nordatlantiske Filmdage sept 2020

Nordatlantiske Filmdage sept 2020

Serie: Nyt fra Nordatlanten

Serie: Nyt fra Nordatlanten