Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

HUSETS ÆRE / UNGFRÚIN GÓÐA OG HÚSIÐ

Islandske Guðný Halldórsdóttir viser sin Laxness-filmatisering om kærlighed og familieære på kollisionskurs ved forrige århundredskifte.

Lørdag 2. marts kl. 14 (UDSOLGT)

Da Rannveig kommer hjem fra København til Island, er hun gravid men ugift. Og hun erfarer hurtigt, hvor langt hendes familie og især den dominerende søster Thurid vil gå for at beskytte husets ære. Dermed er der lagt op til familiedrama og søsterintriger i den smukke og storslåede film, der også har underfundig og ironisk kant i sin skildring af både det islandske og danske borgerskab.

Guðný Halldórsdóttir begyndte ved Islands tv i 1970’erne og har siden 1987 instrueret flere spillefilm. Husets ære (1999) er baseret novellen ”Den gode frøken og huset”, skrevet af hendes far, nobelprisforfatteren Halldór Laxness, og ud over nogle af Islands bedste skuespillere har den bl.a. Githa Nørby i en mindre, men dog betydelig rolle. 

Arrangementet
Filmen (98 min) har engelske tekster. 
Arrangementet inkluderer samtale og varer i alt 120 min. 
Salen og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

Billetter
60 kr. onlinesalg


Nordatlantiske Filmdage 2019 / Kvinder og film

1.-9. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Denne visning indgår i årets hovedtema: Kvinder og film.

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2019

Nordatlantiske Filmdage 2019