NORDISKE FORFATTERSTEMMER - Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid

Mød forfatterne Gerður Kristný fra Island og Øyvind Rimbereid fra Norge i vores litteratursalon NordOrd, hvor de læser op og samtaler under ledelse af Erik Skyum-Nielsen.

Onsdag 8. august 2018 kl. 20 - Usolgt

Gerður Kristný (f. 1970) har skabt sin særegne stil ved at lade nordisk mytologi møde et moderne Island med fokus på barsk socialrealisme og tragiske kvindeskæbner. I hendes poesi forenes en inspiration fra oldislandske digtformer (som fx i langdigtet Drápa) med referencer til moderne film og populærkultur. Hun blev i 2012 nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for Edda-gendigtningen Blóðhófnir (Blodhingst).

Øyvind Rimbereid (f. 1966) har gjort sig bemærket som en yderst original og stærk stemme i den norske samtidslyrik. I Rimbereids poetiske univers kombineres sanselighed og en fintfølende sprogbevidsthed med en kognitiv udforskning af verden. Han blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2008 for samlingen Herbarium og har fået tildelt Kritikerprisen hele to gange – for Solaris Korrigert i 2004 og igen i 2013 for Orgelsjøen.

Nordisk forfattermøde i NordOrd
Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid vil denne aften læse udvalgte tekster fra deres forfatterskaber og deltage i en samtale under ledelse af Erik Skyum-Nielsen, anmelder ved dagbladet Information, oversætter og lektor ved NorS, Københavns Universitet.

Forfattermødet er arrangeret i samarbejde med Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, og arrangementet varer omtrent 90 minutter.

Litteratursalonens café åbner en time før det starter. 


 

 

Billetter

Billetter