TRO, HÅB OG TROLDDOM - med oplæg

Se Erik Ballings Færøfilm fra 1960, der med Bodil Ibsen i hovedrollen skildrer den farverige fortælling om bedstemor Gunhilds skarpe giftekniv. Vises med oplæg om filmen og dens tilblivelse.

Onsdag 8. marts 2017 kl. 17

På Troldø bor bedstemor Gunhild med sin familie på øens eneste gård. Som gårdens eneste kvinde bekymrer hun sig for slægtens fremtid, især fordi sønnesønnen Enok ikke kan finde sig en kone. Hun lægger derfor en plan, der for alvor bringes i spil, da den unge Eva strander på øen. Øsamfundet skal dog rystes af flere dramatiske begivenheder, før Gunhild kan ånde lettet op.

Ambitionerne fejlede ikke noget, men Tro, håb og trolddom blev ikke den succes, man havde ventet. Filmen er ikke desto mindre yderst interessant, og det skyldes i høj grad Færøernes rolle som billedskøn og eksotisk kulisse samt forhistorien om bl.a. Ballings og Heinesens manussamarbejde. Desuden medvirker flere af tidens populære skuespillere i filmen, der indbragte en bodilstatuette til selveste Bodil Ibsen.

Arrangementet
Tro, håb og trolddom (1960) har dansk tale, varer 100 min. og vises med kort introduktion ved filmdagenes programkurator Birgir Thor Møller om filmen og dens tilblivelse. Arrangementet varer ca. 120 minutter og filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

Billetter
60 kr. onlinesalg via billetto.dk

Nordatlantiske Filmdage 2017
1.-8. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat.

billetter

billetter