REYKJAVÍK - med instruktørbesøg

Nordatlantiske Filmdage åbnes med den bittersøde film Reykjavik, der med lun humor og cool jazz skildrer et kriseramt parforhold. Filmen vises med instruktørbesøg og en 111-årig forfilm fra Reykjavik.

Onsdag 1. marts 2017 kl. 20

Stewardessen Elsa og filmnørden Hringur skal lige til at købe drømmehuset til deres lille familie, som også tæller en 5-årig datter. Huskøbet forkludres imidlertid, da Hringurs video-butik pludselig står på randen af konkurs. Deres forhold kastes ud i en dyb krise, og Hringur må smøge ærmerne op, hvis han skal nå at rede situationen, før det er for sent.

Instruktør Ásgrímur Sverrissons Reykjavík er et bittersødt og underfundigt hverdagsdrama om kærlighedens lunefulde væsen. Og samtidig er filmen en regulær kærlighedserklæring til jazzmusik, filmklassikere og ikke mindst down town Reykjavik.

Som forfilm viser vi i samarbejde med Islands Filmarkiv (Kvikmyndasafn Íslands) danskeren Alfred Linds tre minutters reportagefilm Brandøvelse i Reykjavik (1906), som er den ældste bevarede filmoptagelse fra Island.

Arrangementet

Reykjavik varer 92 minutter og vises med engelske tekster samt forfilm og instruktørsamtale. Arrangementet varer ca. 120 minutter og filmcaféen åbner en time før visningen.

Billetter
60 kr. onlinesalg via Billetto.dk.


Nordatlantiske Filmdage 2017

1.-8. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. 

billetter

billetter

Program for Nordatlantiske filmdage

Program for Nordatlantiske filmdage