NATURENS BØRN / BÖRN NÁTTÚRUNNAR

25-års jubilæumsvisning af den bittersøde roadmovie Naturens børn, der blev nomineret til en Oscar og skabte international opmærksomhed om Island som filmnation. Mød instruktøren efter visningen.

Lørdag den 27. februar kl. 16

Den aldrene bonde Thórgeir vælger at bryde op og drage mod Reykjavik, hvor hans datter bor med sin familie i en af byens boligblokke. Der er dog ikke plads til den gamle i familiens hektiske liv, og han ender på et plejehjem. Dér venter til gengæld hans gamle ungdomsflamme Stella, som gerne vil gense barndomsegnen en sidste gang. En forårsnat stjæler de en jeep og sætter kurs mod hjemstavnen for atter at blive naturens børn.

Naturens børn er en smuk og enkel fortælling om alderdom, kærlighed og røddernes betydning. Historien er universel, men scenariet er særdeles islandsk og byder på genfærd og anden mystik fra nationens rige folklore. Filmen vandt flere internationale priser end nogen tidligere islandsk film, og den satte både instruktør Fridrik Thór Fridriksson og Island på det filmiske verdenskort.

Arrangementet
Naturens børn (1991) varer 85 minutter og vises med danske tekster. Arrangementet inkluderer samtale med instruktør Fridrik Thór Fridriksson og varer i ca. 110 minutter. Filmcaféen åbner en time før visningen.

Billetter: 70 kr.
Onlinebilletsalg: www.politikenbillet.dk/nordatlantensbrygge

billetsalg

billetsalg