Gyrðir Elíasson og Einar Már Guðmundsson

Gyrðir Elíasson er aktuel med novellesamlingen Kobbermark og Einar Már Guðmundsson med romanen Hundedage. Oplev de to islandske vindere af Nordisk Råds Litteraturpris fortælle om deres nyeste bøger i litteratursalonen NordOrd.

Onsdag den 6. april kl. 20

Gyrðir Elíasson modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 2011 for novellesamlingen Mellem træerne. Hans fortællinger har ofte den lille mand som hovedperson, og i et komprimeret sprog fortæller de historier fra grænselandet mellem det vi kan se, og det vi kun kan ane. Det gælder også hans nyeste novellesamling Kobbermark, der har sit udgangspunkt i de forblæste afsidesliggende islandske flækker ved havet. 

Einar Már Guðmundsson modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 1995 for romanen Universets engle. Han er nu aktuel med Hundedage, der er en lige så fascinerende som humoristisk roman om den danske eventyrer Jørgen Jürgensen, som i sommeren 1809 gennemførte et statskup i Island, hvor han blev kendt som Hundedagekongen.

Aftensamtale i NordOrd
Forfatterne samtaler med hhv. oversætter Erik Skyum Nielsen og NordOrds Birgir Thor Møller. Arrangementet forventes at vare 100 minutter (inkl. kort pause).

Billetter: 60 kr. Onlinesalg via politikenbillet.dk

 

Billetter

Billetter