GRØNLAND OG IDENTITET

Mød forfatteren Sørine Steenholdt, filmskaberen Aka Hansen og forskerne Kirsten Thisted og Søren Rud, når vi slår dørene op for et debatarrangement om Grønland og identitet.

Søndag den 30. oktober kl. 15

Spørgsmål omkring national og kulturel identitet har længe været centrale temaer i store dele af kunst- og kulturproduktionen såvel som den humanistiske forskning fra og om Grønland. De dukker også jævnligt op i medierne og dagligdagen, hvor en række stereotypiske og klichefyldte forestillinger ofte gør sig gældende.

Debatarrangement
I samarbejde med onlinetidsskriftet Baggrund har vi inviteret en forfatter, en filmmager og to forskere til at fortælle om deres aktuelle arbejde og indgå i en paneldebat om Grønland og identitetsspørgsmålet.

Forfatteren Sørine Steenholdt er aktuel med den anmelderroste novellesamling Zombieland, der er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2016.

Filmskaberen Aka Hansen har bl.a. produceret grønlandske spillefilm, og hun har instrueret kortfilm som ”Half & Half” og dokumentaren ”STG” om det grønlandske rockband Small Time Giants.

Kirsten Thisted er lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet. Hun har beskæftiget sig indgående med Grønland og identitet, især i et postkolonialt perspektiv og bl.a. i litterære fremstillinger, og hun leder forskningsprojektet “Danmark og det nye Nordatlanten”.

Søren Rud er adjunkt ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet, hvor han har beskæftiget sig med blandt andet kolonialisme, Grønland og modernitet, herunder det billedsprog, der præger debatten om Grønland.

Efter oplæg og samtaler på scenen åbnes der op for spørgsmål fra salen. Arrangementet modereres af Birgir Thor Møller fra Nordatlantens Brygge og Anne Sofie Christensen-Dalsgaard fra Baggrund, og det forventes at vare omtrent en time og 40 minutter (inkl. kort pause).

 

Baggrund er et dansk onlinetidsskrift for samtidshistorie, iscenesættelse af akademisk viden og vidensformidling. Her kan du læse om Københavns klimaplan, klimakrisen, kondomer i Oplysningstiden, økonomiske parasitter, amerikanske droner, kinesiske migrantarbejdere, måger, Facebooks informationsboble, højreekstremismens fremmarch i Tyskland og Grønland og identitet. Blandt andet. Besøg Baggrund.com og bliv klogere

 

 

 

billetter

billetter