En aften med Einar Már Guðmundsson i litteratursalonen Nordord

Mød en af Islands største nulevende forfattere til en aftensamtale, hvor vi kaster blikket tilbage på nogle af højdepunkterne fra hans omfattende forfatterskab.

Udsolgt!

Onsdag den 8. april kl. 20

Einar Már Guðmundsson debuterede som digter i 1980, før han markerede sig som poetisk og magisk realist med tre romaner, der samlet udgør ”Reykjaviktrilogien” (1982-86). Han fik sit store gennembrud med ”Universets engle” (1993), der modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 1995, og som blev genudgivet sidste efterår i anledning af forfatterens 60-års fødselsdag.

Ud over digtsamlinger og 11 romaner har han skrevet filmmanuskripter, noveller og ikke mindst essays, der tager den islandske samfundsudvikling under kærlig behandling. Han har vundet adskillige priser og i 2012 blev han desuden hædret med Det Svenske Akademis nordiske pris, også kaldet "den lille Nobelpris".

Aftensamtale og fejring
Einar Már Guðmundsson samtaler med kulturformidler Birgir Thor Møller om sit forfatterskab, og arrangementet varer 90 minutter (inkl. kort pause). Derpå byder Islands ambassade på en forfriskning i anledning af forfatterens runde fødselsdag.

Entre: 50 kr.

Billetsalg via politikenbillet.dk.

 

 

billetter UDSOLGT

billetter UDSOLGT

kommende arrangement

kommende arrangement