Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

Auður Jónsdóttir og Kirsten Hammann i Nordord

Oplev de to markante og romanaktuelle forfattere fra hhv. Island og Danmark til en aftensamtale om deres nyeste værker og unikke forfatterskaber.

Onsdag den 13. maj kl. 20

Auður Jónsdóttir (f. 1973) er en af sin generations mest markante forfattere fra Island. Hun debuterede sidst i 1990’erne og fik sit gennembrud med generationsromanen ”Dem i kælderen” (2004), der blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, ligesom hendes seneste og nu Danmarksaktuelle roman ”Livstørst”, der har sit udgangspunkt i hendes eget liv.

Kirsten Hammann (f. 1965) er en af sin generations mest markante forfattere i Danmark. Hun debuterede også i 1990’erne, først som poet og så romanforfatter, og i de senere år har hun markeret sig med romaner som ”Fra smørhullet” (2004), ”En dråbe i havet” (2008) og ”Se på mig” (2011). Og ligesom Auður Jónsdóttir så har hun været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris og vundet utallige litteraturpriser, og hun er nu aktuel med romanen ”Alene hjemme”.

Aftensamtale i Nordord
De to forfattere har hver deres markante og unikke stil. Samtidig er de tematisk beslægtede i flere af deres romaner, der bl.a. handler om at være og blive forfattere og f.eks. om velmenende filantropiske projekter, der tager uventede drejninger. Denne aften præsenterer de hver deres nye roman og interviewes derpå sammen om deres forfatterskaber af kulturformidler Birgir Thor Møller. Arrangementet varer ca. 90 minutter (inkl. kort pause), og aftenen er arrangeret i samarbejde med Islands ambassade, der i anledning af romanudgivelserne byder på en forfriskning efter samtalen.

Entre: 50 kr.

Billetsalg via politikenbillet.dk/nordatlanten.

 

billetter

billetter

Kirsten hammann

Kirsten hammann

Auður Jónsdóttir

Auður Jónsdóttir