Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

MED BLIKKET MOD GRØNLAND

Ekstravisning af programmets fem lige så stærke som forskellige kortfilm med hver deres blik på livet i Grønland. Ekstravisningen er uden instruktørbesøg og debat - og præsenterer filmene i en kavalkade.

Søndag 10. marts 2024 kl. 16.30

Vi lægger ud med den visuelt bjergtagende og samtidig tankevækkende dokumentar The Pavillion. Filmen er instrueret af Aannguaq Reimer-Johansen og skildrer arkitekten Konstantin Ikonomidis, der bygger en kurvet pavillon af isblokke, imens han deler ud af sine tanker om is-monumentet såvel som landets fremtid i en tid, hvor isen smelter hurtigere end nogensinde.

Derpå ser vi instruktør Nivi Pedersens science-fiction-kortfilm Updated (billedet), der med inspiration i Netflix-serien Black Mirror tematiserer demens og brugen af digital teknologi i omsorgstjenesten.

Modige samtaler
Inuk Jørgensen har flere prisvindende og debatskabende kortfilm bag sig, og i sin nye film Where dreams are forgotten skildrer han den rodløshed, han mærker hos de unge i Sydgrønland i dag. Hans instruktørkollega Louise Hollerup kommer ud af en dansk familie, der i tre generationer har rejst til Grønland for at arbejde, og i sin nye kortfilm, Billeder af dig, ser hun med nysgerrigt blik på sine bedsteforældres tid som lærere i 1960’ernes Grønland.

Filmkavalkaden afrundes med Berda Larsens kunstfilm Nukapissat. Med enkle virkemidler tydeliggør filmen forskellen mellem, hvordan det hjemlige og det fremmede blik ser og skildrer Grønland.

ARRANGEMENTET
Filmene har engelske undertekster. Denne ekstravisning er uden instruktørbesøg / debat  og varer ca. 60 minutter. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

Billetter
75 kr. Onlinebilletsalg


Programmets kortfilm
The Pavillion / Qaammat (dok. 2023: 10 min) af Aannguaq Reimer-Johanse
Update (fiktion, 2020: 17 min) af Nivi Pedersen
Where dreams are forgotten (dok. 2023: 7 min) af Inuk Jørgensen
Bilder av dig / Billeder af dig (dok. 2023: 15 min) af Louise Hollerup
Nukapissat (kunstfilm, 2021: 5 min) af Berda Larsen


Nordatlantiske Filmdage
Den 29. feb—10. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2024 unikke filmoplevelser tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage 

Billetsalg

Billetsalg

Nordatlantiske Filmdage 2024

Nordatlantiske Filmdage 2024

Flere film fra Grønland

Flere film fra Grønland