Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 10-17
Åbningstid i dag: 12-17
Åbningstid i dag: 12-17
Menu

UDSTILLINGSÅRET 2023

Oplev et enestående udvalg af aktuel samtidskunst fra Færøerne, Grønland og Island på Nordatlantens Brygge

Frem til 29. januar kan du i stueetagen se udstillingen Atlantikumi – Jessie Kleemann, Jeannette Ehlers, Pia Arke og på 1. sal Erindringens overflade med værker af islandske Harpa Árnadóttir.

Udstillingsåret 2023 byder derefter på alt fra fotografier og filminstallationer til tragikomiske tableauer og tankevækkende tekstilkunst.


Grønlandske øjeblikke

Kom til åbning af udstillingen Grønlandske øjeblikke med fotografier af Inuuteq Storch og Teit Jørgensen, lørdag den 11. februar kl. 15.

På hver sin etage præsenterer de to fotografer, Inuuteq Storch og Teit Jørgensen, billeder med fokus på hverdagslivet – hhv. nu og for 50 år siden, set indefra og set udefra – og udstillingen kan ses indtil 29. maj (læs mere her).


Arktisk sommer

Lørdag den 10. juni åbner vi sommerens to særudstillinger. I stueetagen kan du se Arctic Creatures, der er lavet kollektivt af islandske Hrafnkell Sigurðsson, Óskar Jónasson og Stefán Jónsson. Med et væld af både kunst- og kulturhistoriske referencer og i en tragikomisk optik tematiserer de tidens klimaudfordringer i fotografiske tableauer, som centreres om en skulpturel installation.

Klimaændringerne er også et centralt tema i den grønlandske kunstner Inuk Silis Høeghs bjergtagende og foruroligende filminstallation Green Land (fotoet øverst), som kan opleves samtidig på 1. sal. Begge udstillinger kan besøges 10. juni til 10. september.


Stof til eftertanke

Udstillingen Stof til eftertanke åbnes 23. september med værker af færøske Alda Mohr Mohr Eyðunardóttir og Ragnhild Hjalmarsdóttir Højgaard samt islandske Ýrúrarí. De arbejder alle tre med tekstiler, og deres udtryk spænder fra det humoristiske og kontante til det mere poetiske og taktile. Udstillingen kan ses 23. september 2023 til 28. januar 2024.

Sideløbende med vores udstillinger arrangerer vi artist talks, foredrag, forfattersamtaler og koncerter såvel som de årlige festivaler Nordatlantiske Filmdage (marts), Pakhusstrik (september) og Arktisk Festival (november). Hold dig opdateret i arrangementsoversigten her.

Vi ses på Nordatlantens Brygge.